Račun informatike sa dodatnim nejasnim naplatama

12.12.2023. - Status megafona # 2684 je promenjen u zatvoreno

08. decembar 2023. | Rad gradskih preduzeća

Prošlog meseca primetila sam da mi je račun Informatike veći nego inače. Kada sam pregledala stavke, primetila sam novu stavku pod nazivom:

Hitne Intervencije - JKP Stan sa dodatkom na naplatu od oko 650 din.

Sad, to nije jako velika suma, ali na zgradi nije bilo nikakvih hitnih intervencija ne znam otkad, niti bilo kakvih intervencija. Kao svaka ovca, platim taj uvećan račun jer naravno na informacijama informatike, koje ničemu ne služe, nisu mi dali nikakav odgovor. Rekli su pitajte u zgradi, pitala niko ne zna ništa. Čula sam od ljudi da su mnogi dobili ovu misterioznu stavku na računu sa manje ili više para za naplatu. Niko ne zna šta je to i odakle. Jedno je sigurno, ako je ovo dobilio npr 10.000 stanovnika grada, neko će se lepo ovajditi. A niko ne sme da pita šta je to i otkud to, a i da pitaju, odgovora NEMA. Samo u Srbiji!
Ovaj mesec PONOVO dobijem istu stavku na računu sa istom sumom.
Da li neko može da mi lepo objasni na šta se ovo konkretno odnosi i zašto je dobar deo grada dobio ovo misteriozno uvećanje računa bez ikakvog objašnjenja i ikakvih "radova"? Ako je neko saznao može li, molim lepo, da nas koji ne znamo, uputi u objašenjenje. Hvala unapred!
Ako ćutimo punimo nečije džepove ni za šta, jer nas je frka da pitamo, i gnjavaža je i čeka se red.

Megafon #2684

Megafon ZATVOREN!

Megafon # 2684 je zatvoren uz sledeći komentar...

JKP "Stan" poslalo nam je saopštenje koje prenosimo u celosti:
"Dana 08. 12. 2023. Godine, na vašem portalu mojnovisad.com objavljen je članak pod nazivom „Račun informatike sa dodatnim nejasnim naplata“, na koji se izjašnjavamo kako sledi:
Stambena zajednica ima status pravnog lica, kod koga upravljanje zgradom, sve organizacione poslove i aktivnosti kontinuirano obavlja izabrano ili postavljeno lice (upravnik/profesionali upravnik) u svrhu rukovođenja zgradom, a što podrazumeva odgovorno preduzimanje mera radi organizovanja održavanja zgrade, odlučivanje o korišćenju finansijskih sredstava i obezbeđivanja korišćenja zgrade, njenih delova u skladu sa njenom namenom, kao i druga pitanja od značaja za upravljanje zgradom. Nadalje, vlasnici posebnih delova, za sva pitanja koja su u vezi sa upravljanjem zgradom se obraćaju svom izabranom ili postavljenom licu tj. Upravniku ili profesionalnom upravniku.
JKP „STAN“ Novi Sad kao pravno lice, ukoliko ima zaključen ugovor o ustupanju poslova na održavanju stambene zgrade sa Stambenom zajednicom čiji je predstavnik upravnik/profesionalni upravnik, svu komunikaciju isključivo obavlja predstavnikom pravnog lica, odnosno potpisnikom predmetnog ugovora.
JKP „STAN" Novi Sad, sve aktivnosti preduzima na poziv upravnika/profesionalnog upravnika. Ostale aktivnosti koje ne spadaju u kategoriju tekućeg održavanja (nisu predmet ugovora) i koje se vrše po potrebi, posebno se obračunavaju na osnovu radnog naloga (ugovorom regulisano) u kojem je definisan obim radova, cena, način i rokovi plaćanja. Kada su u pitanju hitne intervencije (radovi dežurne službe) ukoliko su ugovorom ugovorene, one se bez odlaganja, izvršavaju u skladu sa članom 59. Zakona o stanovanju i održavanju zgada. Hitne intervencije su aktivnosti, koje se vrše kada se za tim ukaže potreba i ne smatraju se tekućim i inevsticionim održavanjem.
Na računima JKP „INFORMATIKA" NOVI SAD je jasno, nedvosmisleno, precizno naznačena svaka stavka koja se naplaćuje kao i sam iznos.
Osim toga, JKP „STAN" Novi Sad svojim klijentima je uvek na raspolaganju, za svaku dodatnu informaciju u vezi sa obavljanjem poslova održavanja stambenih zajednica".
V. D. direktora prof. dr Saša Igić

Oceni vest:
53
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Stanoje

  pre 74 dana i 58 minuta

  kod nas vec dva meseca stize racun visi za 1.300 dinara

  Oceni komentar:
  4
  37
 • Zdravko

  pre 73 dana i 16 sati

  To je stvarno strašno. Ova vlast samo gleda kako da nam uzme pare.

  Oceni komentar:
  8
  40
 • Zoran

  pre 73 dana i 15 sati

  Predpostavka da zgrada ima upravnika ili profesionalnog upravnika.
  On sigurno ima odgovor šta znači hitna intervencija i na šta se odnosi taj iznos.

  Oceni komentar:
  2
  45
 • Mirka

  pre 73 dana i 13 sati

  Ocigledno da je potpisan ugovor sa JKP Stan i to ce biti svaki mesec na racunu.

  Oceni komentar:
  1
  29
 • Nada

  pre 73 dana i 11 sati

  U Informatici kod fakulteta postoji (bar je nekada postojala) Pravna služba, pa tamo možete proveriti sve vezano za info račun.
  Mi (naša zgrada) smo baš zbog stavke "redovno održavanje" (a nikada ništa nisu radili jer nemamo lift, podstanicu ...), posle mnogo godina raskinuli saradnju sa JKP Stan. Da smo bili pametni, uradili bi to na vreme.

  Oceni komentar:
  7
  42
 • Dragan

  pre 73 dana i 4 sata

  Morate konsultovati upravnika stambene zajednice. Moguće je pošto su radovi navedeni kao hitne intervencije (za koje ne treba saglasnost stanara) da su opravdani radovi. Manje je verovatno da nemate upravnika i da su radovi naručeni od strane jednog stanara, ali je moguće i tada treba da se reaguje.

  Oceni komentar:
  6
  30
 • Vladimir

  pre 73 dana i 4 sata

  Stavka hitna intervencijela sama po sebi kaze da je profesionalni upravnik vase zgrade doneo odluku po zakonu bez sazivanja skupstine da se urade neki hitni neophodni radovi na objektu.ocigledno je da zgrada nema novca da se majstoru isplati jer je hitno pa su zaduzili na informatiku. Oko detalja radova kontaktiraj upravnika. Pozzz

  Oceni komentar:
  4
  30
 • Mile

  pre 73 dana i 4 sata

  Ostaje još samo vazduh koji dišemo, (neko i zagađen), da naplaćujiću! Verovatno za predizbormu kampanju otimaju, kao i preko naduvanih cena svega, i svačega, pa nam onda "daju" naše novce, kao "pomoć države", čitaj- milostinju! Samo ih opet "zaokružite", biće još gori!

  Oceni komentar:
  8
  32
 • IZNOGUD

  pre 73 dana i 2 sata

  Mi smo prosli mesec dobili racun sa iznosom 0 dinara...Nekada je bilo da ko placa redovno do odredjenog datuma ima jedan mesec gratis...Ne znam da li je to u pitanju ili je greska pa cemo sada dobiti dupli racun :)

  Oceni komentar:
  1
  11
 • Srdjan

  pre 73 dana i 2 sata

  IZNOGUD pre 9 minuta
  Mi smo prosli mesec dobili racun sa iznosom 0 dinara...Nekada je bilo da ko placa redovno do odredjenog datuma ima jedan mesec gratis...Ne znam da li je to u pitanju ili je greska pa cemo sada dobiti dupli racun :)


  Nije greška, skupili ste bodove za redovno plaćanje. Pogledajte detaljno račun, na drugoj strani vam piše.

  Oceni komentar:
  1
  13
 • Tatjana

  pre 73 dana i 2 sata

  I ja već nekoliko meseci imam veći racun za 1000 dinara.

  Oceni komentar:
  0
  14
 • Dusko

  pre 73 dana i 1 sat

  Postovana, odgovor na vase pitanje morao bi da zna upravnik vaseg ulaza, ako ni on ne zna, onda je lopovluk. Mozda je stvarno bila neka hitna intervencija na zajednickim delovima ulaza, samo ako se radi o zajednickoj imovini, upravnik ima pravo da to naplati putem racuna I formatike, mada vas je na sastanku morao o tome obavestiti i dobiti vasu saglasnost, odnosno saglasnost vecine. Sve ostalo je cist lopovluk. Zapretite im tuzbom. Ili tuzite nn lice.

  Oceni komentar:
  3
  15
 • Branko

  pre 72 dana i 23 sata

  Informatika nam godinama, uzima meru, a ne pada im na pamet da urednim platisama odobri popust kao sto to radi Infostan u Beogradu. Vreme je i da im nezavisna revizorska komisija zaviri u poslovne knjige i
  Da nas informise o tome sta i kako rade.
  Cest cujemo kako se investira u informacione tehnologije, od kojih mali i obicni gradjani nemaju ama bas nikakve koristi. Ako je to potrebno gradu neka se izdvoje posebna budzetska sredstva za te namene ovde mislim na besplatni internet na vise lokacija u gradu na racun korisnika usluga informatike.

  Oceni komentar:
  1
  12
 • Milica

  pre 71 dan i 4 minuta

  Dobila sam objasnjenje od JKP Stan, tako da eto moze da se zatvori ovaj predmet. Najbolje je umesto upravnika za ove stavke pitati direktno JKP Stan posto oni imaju sve registrovano.

  Oceni komentar:
  0
  0
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.