Novosađani: Diploma arhitekture izgubila bitku sa starim zanatom

Novosađani: Diploma arhitekture izgubila bitku sa starim zanatom

Sonja Ogrizović je arhitekta, fotograf i dizajner. A ume i da naštrika odličan plan za budućnost!

Traženje posla u struci trajalo je skoro dve godine, a onda je shvatila da više ne može da sedi skrštenih ruku. Ukrstila je igle i krenula da štrika kape i šalove.

„Oduvek sam znala da moram nešto kreativno da radim, svojim rukama, a i svi su mi govorili da sam luda što ništa ne stvaram sama“, kaže Sonja.

Sonja Ogrizović, Funkywool

 

Kreativka sjajnog duha i odličnih ideja, kupila je vunicu i počela da stvara bajkovite kape, šalove, a plan je da iduće godine proširi asortiman. Kako to izgleda može se videti na Facebook stranici Funkywool.

 

 

Na pitanje odakle ova ideja i ko je tome naučio, Sonja navodi da je baka odgovorna za ovo umeće, ali da je zbog odsustva „treninga“ uz internet podsetnik uspela potpuno da vrati zanat u ruke. Prvi rad bio je šal za drugaricinu bebu, a zatim je dobila ideju za Funkywool.

Uz štrikanje, druga velik ljubav joj je fotografija, a presek ovih hobija možete pogledati na Instagram stranici ili pod hashtag-om #Funkywool.

Preduzetnik znači preduzeti nešto za sebe i svoj život.

„Nije lako kad sve radiš sam, ali ja nekako i ne volim da prepuštam stvari slučaju. Poenta je ne prepustiti se i ne odustati, već tražiti sebe. Ko zna gde će nas put odvesti, uključujući i mene", kaže Sonja, pušta svoju omiljenu play listu i odlazi u šetnju sa Mašom. 

 

Oceni vest:
15
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • flips

  pre 3125 dana i 17 sati

  Sad nikad neću dobiti kapu :(

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Smilja

  pre 3124 dana i 15 sati

  samo naprijed koleginice

  Oceni komentar:
  0
  4