NOVOSAĐANI: Svetlopisac sa diplomom mašinskog inženjera

NOVOSAĐANI: Svetlopisac sa diplomom mašinskog inženjera

Njegov životni hobi je istovremeno i tehnička delatnost i umetnička disciplina. Inženjer u njemu tehnički deo je doveo skoro do savršenstva, ali ljubav prema porodici je ono što ga inspiriše da stvori najlepše svetlopise života i prirode.

Tridesetdevetogodišnji Zoran Ješić se sa porodicom doselio iz Zrenjanina u Novi Sad 1985. godine. Po obrazovanju je inženjer mašinstva i zaposlen je u NIS-u kao ekspert koordinator za podršku data-centrima. Fotografija mu je hobi i strast. Pored samostalne izložbe 2006. godine, preko FKVSV učestvovao je na više kolektivnih, kao i na nekoliko onlajn izložbi. Oženjen je Dragicom i otac je petogodišnje Sofije i Stefana koji je rođen pre godinu i pet meseci.

- Fotografija mi je ljubav oduvek, ali počeo sam njome da se bavim tek pre petnaest godina. Na moju veliku žalost, propustio sam period analognih fotoaparata – kaže Zoran i nastavlja:

- Danas me najviše interesuje fotografisanje dece, jer to je ono što radim svaki dan od kada sam postao tata. Takođe, tu su i dokumentarna fotografija, portreti, priroda i pejzaži. Oprema je uvek sa mnom, ako ne profesionalna, onda barem mali kompaktni aparat u torbici sa ostalim stvarima. Ali, čim krenem negde sa porodicom ide i profesionalna oprema sa nama, što je za mene potpuno normalno, jer kad mi ne visi torba na ramenu imam osećaj kao da sam nešto zaboravio – objašnjava Zoran sa osmehom na licu.

Na veliku radost sagovornika portala Mojnovisad.com, ćerka Sofija se već interesuje za ovu umetnost i od roditelja je dobila mali fotoaparat koji obožava.

- Za mene, fotografija znači ljubav i tako je doživljavam. U stanju sam da ponesem brdo opreme, makar napravio samo jednu fotografiju. Ove godine sam bogatiji za još jedno iskustvo i mnoga nova poznanstva, jer sam bio član oficijalnog foto tima Egzit festivala. To mi je bila želja već duži period i uspeo sam da je ostvarim. Želeo bih i ovom prilikom da se zahvalim celom foto timu Egzita i ljudima koji su nas podržavali, organizaciono i logistički – kaže Ješić.

Ovaj mladi Novosađanin je aktivan na društvenim mrežama i ono što stvara može se pogledati na njegovom Instagram i Fejsbuk profilu.

- Planiram da mi fotografija ostane ono što je i bila do sada, a to je ljubav. Želim tu emociju i dalje da delim sa ljudima i da prenosim energiju sa raznih događaja putem fotografija – završava svoju priču Zoran.

Tekst: Aleksandar Jovanović
Fotografije: Zoran Ješić

Oceni vest:
16
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Neba

  pre 2463 dana i 15 sati

  Браво Јешке!

  Oceni komentar:
  0
  7