"1 OD 5 MILIONA": Novi protest protekao u osudi nasilja nad studentima (FOTO)

"1 OD 5 MILIONA": Novi protest protekao u osudi nasilja nad studentima (FOTO)

Protestni skup "1 od 5 miliona" počeo je u Novom Sadu u petak, 14. juna, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, nešto posle 19 časova. 

Novosađanima su se obratiti nekadašnja rektorka Univerziteta u Novom Sadu, Fuada Stanković, profesorka Beogradskog univerziteta Biljana Stojković, kao i studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dejan Bagarić i Ana MirkajlovićFuada Stanković je izjavila da se nasilje u kampusu nije dogodilo za šest decenija postojanja novosadskog Univerziteta, a posebno se nije nešto loše desilo nekom studentu, i pored raznih dramatičnih događaja koje su se dogodile poslednjih decenija. Rekla je da se nekad razmišljalo da li kampus treba da se zatvori ili da se angažuje obezbeđenje ali je odlučeno da ponos grada treba da ostane otvoren. 

Biljana Stojković je rekla da je sad jasno da je vlast odlučila da "udari" na Univerzitet, da su sledeći na redu profesori i pozvala na zbijanje redova.

Student Dejan Bagarić je rekao da se mora vršiti pritisak na institucije da rade svoj posao i pozvao građane na solidarnost. Rekao je da je indikativno da se gradonačelnik nije ogradio od nasilja i da to govori da je ono kod nas postalo normalno.Na skupu su ponovljeni i zahtevi studentskog protesta protiv nasilja koji je održan u utorak ispred Pravnog fakulteta, sa kojeg je poručeno da se nasilje u gradu mora zaustaviti i zatraženo od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu napadače kako na samog Bagarića, tako i na studente Marka Đelevića i Mihajla Nikolića.

Protestu su prisustvovali i Boško Obradović, Zoran Lutovac i Borislav Novaković.

Događaj je završen oko 19.50 časova i nije najavljen datum sledećeg okupljanja.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan