"1 OD 5 MILIONA": U petak u NS, u subotu organizovano za BG i pored pritiska na prevoznike

"1 OD 5 MILIONA": U petak u NS, u subotu organizovano za BG i pored pritiska na prevoznike

Trinaesti protest "1 od 5 miliona" u Novom Sadu održaće se u petak 12. aprila, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova.

Organizatori najavljuju da će na skupu govoriti jedan od najpoznatijih novosadskih glumaca i pozorišni reditelj Radoslav Rale Milenković, a moderator skupa na Pozorišnom trgu biće student i muzičar Nikola Sibinčić. Protestne šetnje neće biti jer se u trenutku podnošenja prijave za ovonedeljni protest nije znalo da li će se u isto vreme u centru grada održavati miting pristalica vlasti iz svih krajeva zemlje.



Sa ovonedeljnog skupa će ponovo biti upućen poziv svim građanima Novog Sada da se priključe velikom protestu koji se u subotu, 13. aprila održati u Beogradu, pod sloganom "Svi kao jedan"  a biće saopšteni i svi detalji u vezi sa organizovanim odlaskom na protestni skup u glavnom gradu Srbije.

Protestnom skupu "1 od 5 miliona" u Novom Sadu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju kod fontane ispred studentskog doma "Slobodan Bajić" u 17 časova, a onda svi zajedno stižu na centralni skup u centru grada.

PROBLEMI SA ORGANIZOVANJEM PREVOZA: Kako kažu iz Inicijative "1 od 5 miliona", oni još uvek nisu uspeli da obezbede autobuse za učesnike protesta pošto nijedna od firmi za prevoz putnika u drumskom saobraćaju sa kojim je razgovarano nije potvdila da će iznajmiti tražena vozila. "U više preduzeća je otvoreno rečeno kako ne žele da imaju probleme sa vlastima zbog toga što su iznajmili autobuse za prevoz učesnika protesta, dok su u nekoliko firmi saopštili da su im svi autobusi u subotu već zakupljeni. Ukoliko do kraja nijedna prevoznička firma ne iznajmi autobuse učesnicima protesta, Inicijativa će prevoz organizovati privatnim automobilima, pa je utoliko važnije da se što pre prijave svi koji u subotu žele u Beograd.", objavili su oni na svojoj Fejsbuk stranici.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan