52 vikenda u Novom Sadu: Novosadski vinari

52 vikenda u Novom Sadu: Novosadski vinari

I Novi Sad ima svoje vinare, a oni sopstvene goste ili ugostitelje kojima prodaju italijanski rizling, župljanku, beli i crni bermet, burgundac, traminac, frankovku...

"Vinarija Šukac" je u Sremskoj Kamenici, dok su "Vinarija Antonijević" i "Podrum Miljević" u Ledincima. U porodičnu "Vinariju Antonijević" sam rado odlazila (uz najavu) jer se tamo uvek zadržavao interesantan svet – ljubitelji vina i univezalnih priča o svetski poznatim sortama grožđa, ukusima i mirisima vina.

"Podrum Miljević" smo najčešće preporučivali inostranim piscima turističkih vodiča i organizatorima putovanja, jer smo znali da će poneti najlepše utiske. Porodični posao sažet u nazivu "Podrum Miljević" podrazumeva ne samo proizvodnju vina i njegovu degustaciju u odličnom vinskom podrumu i restoranu, već i poslove vezane za sakupljanje lekovitog bilja i seoski turizam u punom značenju te reči.Domaćini organizuju škole lekovitog bilja, škole jahanja, šetnje Fruškom gorom i vožnju čamcem po Dunavu kod Neština i mnogo toga još... Novosadski vinari su manje poznata, a vrlo specifična priča koja živi nenametljivim ritmom.

Tekst: Gordana Stojaković
Foto: Turistička organizacija Grada Novog Sada

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan