6 činjenica o donjem vešu koje morate da znate

6 činjenica o donjem vešu koje morate da znate

Svi znamo da nije pametno nositi iste gaćice dva dana zaredom, ali postoji još nekoliko grešaka kojima možete da uništite zdravlje.

Ginekolog dr Oktavija Kenon otkrila je koje to greške žene prave kada je reč o donjem vešu i kako bi to moglo da ih "košta" zdravlja, prenosi "Mondo".

1. Nosite tange

Možda ove gaćice izgledaju seksi i verovatno je OK da ih obučete u specijalnim prilikama, ali znajte da bi tange mogle da vam uzrokuju zdravstvene probleme. Dr Kenon upozorava da se na taj način Ešerihija koli može preneti sa zadnjice u vaginu.

- Samo zamislite kako se taj komad materijala pomeri kada sednete – kaže ona.

Devojkama koje su navikle da nose ove gaćice, dr Kenon savetuje barem da ih ne nose svakog dana i da izbegavaju da spavaju u njima.

2. Pamuk pre svile

Znamo da seksi gaćice obično prave od kombinacije svile i čipke, ali i njih bi trebalo da nosite samo u specijalnim prilikama.

Dr Kenon kaže da je najbolje da birate donji veš od materijala koji će omogućiti koži da diše - poput pamuka - kako biste izbegli infekcije.

3. Posle vežbanja…

Možda vam nije ni palo na pamet da u teretanu ponesete i rezervni par gaćica, ali dr Kenon kaže da je to neophodno.

- Gljivice i bakterije vole toplo, vlažno i mračno okruženje – kaže ginekolog, ističući da veš u kojem ste se u teretani preznojili savršeno odgovara tom opisu.

4. Mirišljavi prašak za veš

Da, lepo je da vam gaćice mirišu na cveće, ali ginekolog upozorava da to može da ugrozi zdravlje vagine. Hemikalije koje se koriste da bi prašak imao takav miris mogu da iritiraju vaginu jer je tu koža najosetljivija.

Da biste to izbegli, dr Kenon savetuje da koristite deterdžent koji nema miris.

5. Odgovarajuće gaćice

Verovatno svako od nas ima jedan par gaćica u koji mora da se uvlači. Dr Kenon ističe da ukoliko donji veš ostavlja tragove na vašoj koži, izlažete sebe riziku od vaginalne infekcije.

Dakle, izbegavajte veš koji vas pritiska jer, ne samo da će vam biti udobnije, već je zdravije i za vašu intimnu zonu.

6. Menjanje veša

Ako menjate donji veš svakog dana, verovatno mislite da nema potrebe da naglašavamo da treba da ih menjate svakodnevno, ali verujte da ima i onih koji to ne rade.

Prljav veš je idealno okruženje za širenje bakterija i na taj način izlažete sebe riziku od infekcije. Dakle, obavezno čist veš svaki dan!

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • lucia

  pre 2633 dana i 15 sati

  Uh, ovo pod 6 - kako onda medicinska sestra da zna koja vam je injekcija po redu? :D

  Oceni komentar:
  0
  0