Ambasador Japana i Japansкa poslovna alijansa u poseti Novom Sadu

Ambasador Japana i Japansкa poslovna alijansa u poseti Novom Sadu

Kako javljau iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević primio je danas ambasadora Japana u Republici Srbiji NJ. E. gospodina Đunićija Marujamu zajedno sa predstavnicima Japanske poslovne alijanse u Srbiji. To udruženje osnovano je na inicijativu japanskih kompanija koje posluju u našoj zemlji, a uz podršku ambasade Japana. Udruženje broji 33 člana, među kojima su japanske firme i kompanije iz Srbije koje sa njima tesno sarađuju.

Kako se navodi u saopštenju iz Gradske kuće, gradonačelnik Miloš Vučević zahvalio se delegaciji na poseti i interesovanju za Novi Sad, koji je predstavio kao izuzetno podsticajno poslovno okruženje. On je istakao da je prioritet novosadske administracije dovođenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, odnosno razvoj ekonomije koji doprinosi povećanju standarda života građana.

Кao velike potencijale Novog Sada, Vučević je istakao IT sektor i turizam koji se ubrzano razvijaju. Sagovornici su, navode u Kabinetu gradonačelnika, ocenili da postoji značajan prostor za saradnju, s obzirom na rastuće prisustvo japanske poslovne zajednice u Srbiji i dobre uslove poslovanja koji se nude.


Ambasador Marujama čestitao je Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, i naglasio da mu takva zasluga itekako pripada. On je takođe rekao da je Novi Sad izuzetno ekonomski razvijena zajednica, veoma povoljna za ulaganje, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan