Ambasador Kraljevine Norveške došao u prvu zvaničnu posetu Novom Sadu

Ambasador Kraljevine Norveške došao u prvu zvaničnu posetu Novom Sadu

Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući ambasadora Kralјevine Norveške u Republici Srbiji Nј. E. Jorna Eugena Jelstada. Gradonačelnik mu je poželeo dobrodošlicu, a ambasador se zahvalio na srdačnom prijemu i istakao da je to njegova prva zvanična poseta Novom Sadu.

Oni su razgovarali o organizaciji konferencije na temu cirkularne ekonomije, koja bi u septembru trebala da se održi u četiri grada u Srbiji, među kojima je i Novi Sad. Taj projekat će se odvijati pod pokrovitelјstvom Nordijskog saveta ministara, a cilј je upoznavanje lokalnih samouprava u Srbiji sa primerima dobre prakse nordijskih zemalјa. U pitanju je iznalaženje najbolјih rešenja u oblasti klimatskih promena, kao i na polјima efikasnijeg upravlјanja otpadom, unapređenja reciklaže, smanjenja potrošnje sirovina i emisije zagađenja.


Ambasadorv Jelstad je naglasio da će organizaciju novosadske konferencije preuzeti ambasada Kralјevine Norveške i da će time biti postavlјen temelј za dugoročnu saradnju između ambasada nordijskih zemalјa, institucija, kompanija i eksperata sa lokalnim partnerima.


Na sastanku je otvorena tema promocije poslovnih aktivnosti između nordijskih i lokalnih kompanija i institucija, a sagovornici su istakli da je mnogo oblasti koje bi mogle biti u fokusu potencijalne saradnje u narednom periodu, a tiču se inovacija, digitalizacije, korporativne društvene odgovornosti i zaštite životne sredine.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan