Ambasadorka Kanade posetila Novi Sad

Ambasadorka Kanade posetila Novi Sad

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući ambasadorku Kanade u Srbiji NJ.E. Keti Čabu, čiji je ovo prvi zvanični dolazak u Novi Sad.

Povod za posetu gradu je i učešće ambasadorke u programu kojim se obeležavaju Dani frankofonije u Srbiji, a ona će u okviru te manifestacije održati predavanje studentima Univerziteta u Novom Sadu o rodnoj ravnopravnosti i ulozi žena u nauci kao prioritetima Kanade i frankofonije.

Sagovornici, među kojima je bio i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović, složili su se da postoje snažni prijatelјski odnosi, kao i kulturno-istorijske veze koje podupiru bilateralne odnose između Kanade i Srbije, a da je tendencija da oni budu sve jači. Ambasadorka je istakla osvajanje titule Omladinske prestonice Evrope kao odličan primer saradnje gradske vlade i civilnog sektora i pohvalila multikulturalnost grada koji, poput Kanade, neguje različitosti i miran suživot mnogobrojnih nacija.


Gradonačelnik Vučević je naglasio da Novi Sad, kao moderan evropski grad, ima velike potencijale i da je sve češće predmet interesovanja stranih investitora, pa je tako potpuno otvoren i za kanadske kompanije koje žele da razvijaju svoje poslovanje u Srbiji.

Ambasadorka Keti Čaba je istakla značaj kulturne razmene i dijaloga, jer oni predstavlјaju najbolјi način međusobnog upoznavanja građana Kanade i Srbije, kao i to da se na taj način stvaraju osnove za proširivanje saradnje na druge važne aspekte, kao što su obrazovanje, ekologija i privreda.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan