ANKETA "TRŽNICE": Građani uglavnom zadovoljni higijenom na pijacama, Futoška dobila najnižu ocenu

ANKETA "TRŽNICE": Građani uglavnom zadovoljni higijenom na pijacama, Futoška dobila najnižu ocenu

Prema rezultatima istraživanja o higijeni na pijacama kojima upravlja JКP "Tržnica", urađenog krajem septembra, 85 odsto naših sugrađana zadovoljno je održavanjem čistoće u pijačnom prostoru i oko njega, dok 12 odsto ispitanika nije. Ocenu nije dalo tri odsto anketiranih.

Кako je za"Dnevnik" rekla Ana Pataki, pomoćnica direktora za marketing i odnose s javnošću u tom gradskom preduzeću, u anketi je ove godine učestvovalo 300 sagovornika, i to na Futoškoj pijaci, Satelitskoj, Ribljoj, Limanskoj, Detelinarskoj i Petrovaradinskoj pijaci, a prosečna ocena za higijenu za ovu godinu je 3,7, na skali od jedan do pet.

– Prvi put je u istraživanju higijene na pijacama ispitivano zadovoljstvo higijenom na prodajnim mestima na kojima se prodaju meso, sir, jaja i slično. Veliki broj sagovornika ne kupuje te životne namirnice te nisu hteli da odgovore na pitanja. Stoga smo ih obrađivali zasebno, da ne bi uticali na konačnu ocenu – navodi Pataki za novosadski dnevni list.

Kako dodaje, sugrađani su Satelitsku pijacu ocenili kao najčistiju, dok je najnižu ocenu dobila Futoška. Osim toga, korisnici pijačnih usluga su dali neke sugestije i primedbe za pojedine pijace, pa su tako za Limansku izrazili želju da se malo češće pere, a ukazali su i na vanpijačnu prodaju cveća na biciklističkoj stazi, prenosi "Dnevnik"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan