"ANTIĆEVI DANI": Položeni venci na grob velikog pesnika

"ANTIĆEVI DANI": Položeni venci na grob velikog pesnika

Novosadski osnovci recitovali stihove Mikinih pesama.

Povodom godišnjice rođenja Miroslava Mike Antića, a u okviru manifestacije "Antićevi dani" član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predsednik Saveta za kulturu Grada Novog Sada Đula Кiš i pomoćnica direktora Кulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković položili su vence na grob Miroslava Antića na Gradskom groblju, a zatim i na bistu pesnika u Dunavskom parku.

- I ovim činom skrećemo pažnju na velikog pisca koji je svojim delima zadužio naš grad. Veoma je važno da slavimo njegovo ime i da mlade generacije upoznamo sa njegovim širokim i raznolikim opusom. Miroslav Antić je bio multimedijalni umetnik, književnik, slikar, novinar i filmski stvaralac. Jedan je od najznačajnijih Novosađana koji su doprineli da Novi Sad bude nadaleko poznat kao grad kulture – izjavio je Dalibor Rožić.

Zajedno sa delegacijom Grada, vence na bistu Miroslava Antića položili su učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Luka Stanković i učenica OŠ "Đura Daničić" Jovana Кecman. Venac su položili i učenici privatne OŠ "Mika Antić", Doroteja Versajko i Sergej Zeljković koji su, kao i učenici OŠ "Miroslav Antić" iz Futoga, Ana Andrić i Ana Milenković recitovali stihove Mikinih pesama.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan