AP VOJVODINA: 200.000 dinara za VTO za drugo i svako naredno dete

AP VOJVODINA: 200.000 dinara za VTO za drugo i svako naredno dete

Sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine izdvojio je 30 miliona dinara za biomedicinski potpomognutu oplodnju za drugo, treće, četvrto i svako naredno dete.

Pravo na sufinansiranje troškova ove procedure u iznosu od 200.000 dinara jednokratno mogu da ostvare porodica, odnosno parovi, za usluge u zdravstvenim ustanovama koje imaju važeću dozvolu zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja.

- Ovo pravo mogu da ostvare bračni, odnosno vanbračni partneri, koji imaju najmanje jedno živo zajedničko dete ili dete koje pripada jednom od partnera, zatim kada žena nema više od 44 godine života i uz uslov da podnosioci zahteva imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine najmanje godinu dana od dana pozitivnog mišljenja Stručne komisije BMPO Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu - navode u Sekretarijatu.

Oglas će biti otvoren tokom cele godine, a parovi bi zahtev za sufinansiranje trebalo da podnesu na pisarnici Pokrajinske vlade u Novom Sadu ili slanjem dokumentacije i zahteva poštom, na adresu Sekretarijata (Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad).

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan