APEL: Pomozimo Jovani da ode na operaciju u Rusiju

APEL: Pomozimo Jovani da ode na operaciju u Rusiju

Jovana Štikovac iz Sremske Kamenice prevremeno je rođena u 34. nedelji majčine trudnoće. Nakon rođenja je provela pet dana na intezivnoj nezi i još 25 dana na odeljenju neonatologije.

Rođena je 2014. godine sa protruzijom jezika (makroglosija) što je dovelo do sumnje na Beckwith – Wiedemann sindrom, koji sa sobom nosi rizik oboljenja od tumora do desete godine detetovog života.

Jovana ima strabizam i spazam u donjim ekstremitetima. Takođe je magnetnom rezonancom utvrđeno da postoji oštećenje bele moždane mase. Od svog trećeg meseca je na fizikalnim tretmanima, kao i na hipo i hidroterapijama.

Jovana samostalno sedi, puzi i može da hoda uz pridržavanje. Do sada je imala jednu operaciju fibrotomije u Rusiji nakon koje su usledili i prvi samostalni koraci. Uskoro joj predstoji nova operacija i intezivan fizikalan tretman.

Jovana je bistra, pametna, stidljiva i umiljata devojčica koja voli knjige, decu i igru.

Porodica ima jedan cilj – da što pre osamostali Jovanu tako što će joj obezbediti odlazak na operaciju, kao i intezivan fizikalni tretman koji iziskuje značajna novčana sredstva.

Tim povodom, iz fondacije "Budi human" mole sve ljude dobre volje da ukucaju broj 453 i pošalju SMS poruku na 3030. Šestogodišnjakinji iz Sremske Kamenice možete pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.


(kliknite na sliku za višu rezoluciju)


Svaka uplata na račune korisnika biće automatski prikazana na sajtu fondacije "Budi human" nakon proknjiženja u banci. Donacije SMS-om objavljuju se jednom mesečno, nakon uplate operatera.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan