Aplikacija koja identifikuje i blokira neželjene pozive

Aplikacija koja identifikuje i blokira neželjene pozive

Kompanija "Gugl" planira da korisnicima pametnih telefona sa "android" operativnim sistemom ponudi aplikaciju koja identifikuje neželjene pozive (spam) i omogućava korisniku da ih blokira. Kao što imejl servisi automatski klasifikuju neželjenu poštu, tako bi i ova aplikacija trebalo da prepozna spam - pozive i da o tome upozori korisnika.

Program će biti ugrađen na pojedine modele linije pametnih telefona "neksus", iza čijeg dizajna i prodaje stoji "Gugl", a proizvode ih LG, HTC, "Huavej", "Asus" i na niskobudžetne "android van" uređaje.

Aplikacija je proširenje "Guglovog" sistema za identifikaciju dolaznog poziva, koji pomaže u otkrivanju brojeva nesačuvanih u imeniku korisnika i biće dostupna tek za nekoliko godina. Ukoliko proceni da je reč o spamu, program upozorava korisnika i daje mu priliku da trajno blokira broj sa kojeg poziv dolazi ili pak da sačuva brojeve koji su pogrešno označeni kao neželjeni.

Ovo nije prva aplikacija sposobna da registruje spam - poziv (jedna od takvih je "truecaller") , ali je prvi put da "Gugl" ovakav program unapred ugrađuje na "android" uređaje. Spamovi su inače kod mobilnih telefona manje česti (najčešći su u formi SMS) nego što je to slučaj sa elektronskom poštom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan