Arpad Sabo osuđen na 40 godina robije zbog ubistva žene i ćerke

Arpad Sabo osuđen na 40 godina robije zbog ubistva žene i ćerke

Suđenje optuženom koji je u leto 2016. godine u Veterniku ubio svoju suprugu Nikolinu (24) i četvoromesečnu ćerku završeno je danas u novosadskom Višem sudu iznošenjem završnih reči.

Kako prenosi "Blic", zamenica Višeg javnog tužioca Aleksandra Lučić Fajfer u opširnoj završnoj reči obrazložila je optužnicu i iznete dokaze rekavši da smatra da je dokazano teško ubistvo koje mu se stavlja na teret. Ona je zatražila da se Sabo kazni maksimalnom zatvorskom kaznom u trajanju od 40 godina i da do upućivanja na izdržavanje kazne ostane u pritvoru.

S druge strane, Sabov advokat Dragan Čolić kazao je da smatrao je da Sabo treba da se osudi za ubistvo supruge, ali ne i ćerke, kao što je rekao u svojoj odbrani.

On je kazao da kao olakšavajuće okolnosti treba da se uzmu njegova neosuđivanost, ali i priznanje da je ubio suprugu, te da ne postoje dokazi da je ubio oboje.

Čolić je zatražio da se Sabo pusti iz pritvora do upućivanja na izdržavanje kazne. 

Prema nalazu i mišljenju veštaka, afektivno stanje, ljutnja i bes kod okrivljenog, generisani su dugotrajnim i aktuelizovanim konfliktom sa sada pokojnom Slavicom.

Prema navodima optužžnice, Sabo je u noći izmedu 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan