AUTO-SERVIS "ROBI": Robert Doboši je omiljeni automehaničar Novosađana

AUTO-SERVIS "ROBI": Robert Doboši je omiljeni automehaničar Novosađana

"Bije" ga glas da je odličan majstor i jos bolji čovek, jer upravo tako su se izrazili naši čitaoci kad smo ih pitali koje automehaničare u Novom Sadu bi preporučili i zašto. Robi već već 26 godina popravlja četvorotočkaše naših sugrađana u svom servisu, a oni su pokazali koliko ga cene u vidu ubedljivo najvećeg broja glasova u našoj anketi.

Robert Doboši je Novosađanin, celog života je stanovnik Telepa, a tu se nalazi i njegov auto-servis "Robi", koji je osnovao još 1998. godine. On je školovani automehaničar, koji je zanat kalio kod nekoliko majstora, pre nego što je postao sam svoj gazda.


Najpre sam otvorio malu radionicu, sa kanalom, bez dizalice. Tad nije bilo toliko pomagala kao danas, ručno se zavrtalo, rad je bio teži i sporiji. Tad su i kola bila manja, bilo je "stojadina" i "jugića", što nije iziskivalo veliki prostor. Imao sam neku svoju viziju i išao malim, ali sigurnim koracima. Puno mi je pomogao otac, koji je radio kao alatničar u "Pobedi", ali je oduvek "čačkao" oko kola, pa sam to zavoleo i ja – priseća se Robert za portal Moj Novi Sad.

Kako je posao rastao, tako je zaposlio još jednog, a potom i drugog majstora, a kako su automobili postali sve veći, tako je proširivao i prostor i upotpunio ga savremenom opremom i alatima. Ipak, gledao je da se ne širi na druge oblasti, jer smatra da kvalitet može da se održi jedino ako se bavi isključivo automehanikom.

Danas radim ja i dva mlađa majstora, ali volim da sam uvek tu, da otvaram i zatvaram radionicu i da imam kompletnu kontrolu nad svakim autom. U kancelariji nam papirologiju radi Maja, a u sklopu toga imamo i prodavnicu auto-delova, tako da sve može da se "završi" kod nas – objašnjava novosadski automehaničar.

Među mušterijama, majstor Robi ima puno pojedinaca, ali i firmi. Prema svim klijentima, koju god marku ili model auta da voze, ophodi se jednako.

Nikad nisam pravio razliku šta ko vozi, uvek sam se trudio da posao uradim kao za sebe. Imamo kompletnu evidenciju šta smo kome uradili. Puno mušterija nam dolazi 20 i više godina, a nekad dođu i samo da me pozdrave – primećuje Doboši.

Kako nam je ispričao, bilo je i klijenata koji su tvrdili da im je rešio probleme sa kolima koje nekoliko majstora pre njega nije uspelo da reši, iako on sam vrlo kolegijalno kaže da ima puno dobrih majstora u gradu.

Zanimalo nas je i šta misli zašto je izglasan za najboljeg iz svoje branše u našem gradu.

Možda zbog svog pristupa. Volim svakog da saslušam, a nekad te priče i potraju. Ne možete verovati kakve tu sve priče čujem, dok ne dođemo do momenta s autom (smeh). Izlazim u susret kad god mogu i mislim da im prija taj ljudski pristup, koji se danas gubi – uveren je naš sagovornik.


Rad sa ljudima smatra i najlepšim i najtežim u svom poslu.

Dešavalo se i puno anegdota. Sećam se kada je čovek doterao jednog "jugića" da mu promenimo branik, ostavio auto i otišao. Tokom dana smo promenili branik, ali nam je u međuvremenu stigao još jedan jugo iste boje, na kojem smo nešto drugo popravljali. Kada se ovaj prvi vratio i preuzeo kola, ubrzo me je zvao da pita gde je njegov kasetofon. Posle nekih pola sata shvatili smo da je čovek seo u tuđ auto – prepričava majstor Robi jednu od dogodovština.

Trudi se da svaki posao obavi u roku koji je obećao i da to bude što pre, jer je svestan da mnogi ljudi danas teško funkcionišu bez vozila. Mušterrije to cene, pa se često dešava da ga u znak zahvalnosti obraduju nekom malom pažnjom, a tokom godina, sa mnogima je ostvario i pravi prijateljski odnos.

Oceni vest:
29
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kuku lele

  pre 90 dana i 8 sati

  Druze, da si ti dobar majstor ne bi imao vremena za samoreklamiranje...nego verovatno smanjen broj klijenata pa ovo dobro dodje kao reklamica ;)

  Oceni komentar:
  48
  11
 • Emina

  pre 89 dana i 19 sati

  Kuku lele Druze,da ti imas pametnijeg posla ne bi pisao komentare.

  Oceni komentar:
  7
  40
 • V

  pre 89 dana i 17 sati

  Ovo nije plaćena reklama. Redakcija portala Mojnovisad

  Oceni komentar:
  2
  23
 • No limit

  pre 89 dana i 15 sati

  Čovek je dibidus za mehaniku
  Nešto je nabo za ovu reklamu

  Oceni komentar:
  10
  5
 • Saca

  pre 89 dana i 10 sati

  Popravljao pokojnom tastu Yugo.
  Vratio u jos gorem stanju.
  Na reklamaciju je bio odgovor pa yugo je to !

  Oceni komentar:
  7
  7
 • Zapazanje

  pre 89 dana i 6 sati

  Predao pogrešno auto klijentu, toliko o posećenost!

  Oceni komentar:
  4
  7
 • Baba vanga

  pre 88 dana i 21 sat

  Pošto reklama, tj tekst da napišete o meni, da me nahvalite ?

  Oceni komentar:
  5
  4
 • Konzilijum meanićara

  pre 88 dana i 20 sati

  Ajde ljudi, sajt mora da se finansira od nečeg.
  A ovde su "reklame" kulturne, za razliku od zverstava na televiziji.
  Tamo bi bre trebalo hapsiti za proizvodnju nekih reklama, zbog javnog emitovanja koje vređa i ukus u moral a bogme i etiku.
  Pa, ne možemo napadati baš sve. Nije zdravo.
  Napadaj onog ko nam je stvorio ovakvu klimu, da nam baš sve smeta.

  Oceni komentar:
  2
  9
 • pera

  pre 88 dana i 19 sati

  Veoma neljubazan i prepotentan.Preskup.

  Oceni komentar:
  7
  10
 • d@do

  pre 85 dana i 17 sati

  Bio kod majstora par godina, napustio ga zbog fušerisanja. Loše namontirana pumpa za benzin... Super je kad ti u Makedoniji na benzinskoj pri točenju počne curiti benzin ispod auta! Žalio sam se više puta na metalni zvuk sa prednjeg trapa, kaže majstor pregledano, sve uredu. Odem kod drugog majstora on izmenja šta treba auto skroz drugi. Tako da što se mene tiče majstor za izbegavanje. Ako ga već mrzi da se posveti bilo bi fer da odbije mušteriju, nek radi one koje može više klepati.

  Oceni komentar:
  0
  5