"BALKON BAR": Udobno mesto za kafu, pivo, pikado turnire i žurke

"BALKON BAR": Udobno mesto za kafu, pivo, pikado turnire i žurke

Znate ona mesta na kojima se odmah osećate opušteno, gde nije uštogljeno i gde ćete uvek rado svratiti na dnevnu kafu ili večernje piće? Novosadski Balkon bar jedno je od njih, ali sa sobom nosi određene specifičnosti koje ga izdvajaju od ostalih...

Kada je Aleksandar Borić otvorio ovaj lokal u Ulici Danila Kiša 2010. godine, glavna ideja mu je bila da napravi kutak na kojem će moći opušteno da se igra pikado. U tome je definitivno uspeo, ali je "Balkon bar" postao i mnogo više od toga – stecište Novosađana koji vole da popiju piće u domaćoj atmosferu, uz dobru muziku.


Već sam uveliko igrao pikado i takmičio se i uvek su nam falila mesta na kojima se može trenirati. Bilo ih je po gradu, ali ne dovoljno. U ovoj ulici tada nije bilo kafića i lokal je brzo stekao stalne goste, ali uvek dolaze i novi. Imamo dva pikado aparata, jedan dole, drugi na spratu, a termini se mogu rezervisati, bitno je samo da ponesete svoje strele – objašnjava vlasnik i dodaje da redovni igrači imaju svoje ormariće, u kojima drže naoružanje za pikado.

Nakon toga, naš sagovornik je osnovao i pikado klub, koji se zove "Klub 26", što označava polje koje najčešće pogađaju početnici. Njegovi članovi su izuzetno uspešni na državnim, evropskim i svetskim takmičenjima, a pre dve godine su bili i prvaci Srbije.


Shodno tome, zidovi lokala ukrašeni su mnogobrojnim peharima, koji o tome svedoče.

Sam pikado je specifičan, potrebna je mirna ruka i mirna glava. Za razliku od većine sportova, ovde najveći uspeh postižu igrači u zrelim godinama, pa nije neophodno da si mlad, jer dobra koncentracija, uglavnom, dostiže svoj maksimum nešto kasnije – ističe Aleksandar.

Već 12 godina ovde se organizuju turniri u pikadu, sredom amaterski, a petkom profesionalni, u parovima, kada lokal bude krcat, a atmosfera više nego živahna.

Takođe, poslednjeg petka u godini organizujemo tradicionalni Novogodišnji turnir, gde se skupi puno dobrih igrača. Bilo je i dosta humanitarnih turnira – naglašava Borić.


Pored ekipe koja igra pikado, u "Balkon" dolaze i oni koji nemaju nikakvog dodira sa tim. Prepodne, ovo je prijatno mesto za kafu, a uveče se sa guštom pije pivo, u opuštenoj pabovskoj atmosferi.

Subota veče je vreme za žurke, pa organizujemo akustične svirke ili muziku puštaju di-džejevi, a dominira domaći i strani pop-rok. Tada se sklanjaju stolice i pravi više prostora, a uglavnom su potrebne rezervacije, jer se neretko traži sto više – opisuje on.

U "Balkon baru" biva posebno uzavrelo i kada je TV prijenos neke važne utakmice ili meča, gde se zajednički gleda i navija.


Generacijski, gosti su šaroliki, ali u principu nije mesto gde dolaze klinci. Upoznao sam mnogo sjajnih ljudi koji se bave najrazličitijim stvarima, od trgovaca do advokata. Ponekad nam dođu i stranci – kaže ovaj Novosađanin.

Iako Novi Sad obiluje kafićima, nije svaki "mesto sa dušom". "Balkon bar", složiće se oni koji dolaze, ima "ono nešto", što ga čini savršenim mestom za predah od stresne svakodnevice, baratali strelicama ili ne.

Oceni vest:
21
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • StevicA

  pre 70 dana i 34 minuta

  Vidi Dembu brataaaa...Legenda

  Oceni komentar:
  1
  3