Bean festival: Kuvari iz celog sveta kuvali pasulj na Salašu 137 (FOTO)

Bean festival: Kuvari iz celog sveta kuvali pasulj na Salašu 137 (FOTO)

Ekipa "Suncokreta" iz Novog Sada pobedila je na 15. po redu međunarodnom takmičenju u kuvanju pasulja – Bean festivalu, koji je u nedelju održan na Salašu 137 na Čeneju. Drugo mesto su osvojili golubari iz Kaća, a tim iz Beograda plasirao se na trećem mestu. Takmičilo se ukupno 95 ekipa.

Majstora sa kutlačom je bilo sa svih strana sveta, jer su kuvari došli iz  Severne Irske, Švedske, Švajcarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Italije i Čilea. Na manifestaciji su bile prisutne i  turističke organizacije, vinarije i različite zanatlije.


Održane su i "Ravničarske igre" u brzom jedenju pasulja, brzom ispijanju domaćeg paradajz soka, navlačenju konopca, bacanju starog bicikla u dalj, vojvođanskog koplja i skakanju u džaku. Gosti su mogli da posete i  likovnu koloniju, ali i izložbu rukotvorina.

 Manifestacija je imala i  humanitarni karakter, jer se skupljao prihod za kupovinu šporeta i ogreva za petočlanu porodicu Subotić iz mesta Neradin u Sremu.Organizator Bean festivala je Udruženja građana "Ekocentar Vodomar 05", a cilj takmičenja je promovisanje gastronomske tradicije Vojvodine, kulturnog i prirodnog bogatstva ovih krajeva, multikulturalnosti i kulture negovanja tradicionalnih zanata.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan