BEOČIN: Radno vreme ugostiteljskih objekata skraćeno do 21 čas

BEOČIN: Radno vreme ugostiteljskih objekata skraćeno do 21 čas

Sa najvažnijom tačkom dnevnog reda – Razmatranje epidemiološke situacije na teritoriji opštine Beočin, održana je druga vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije u tom sremskom mestu.

Prema zaključcima s ovog sastanka, ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas, dok incidencija aktivnih slučajeva ne padne ispod 100/100.000 (15 aktivnih slučajeva na teritoriji opštine).

Takođe, Beočinci su zabranili okupljanje više od pet ljudi u otvorenim i zatvorenim prostorima, dok se broj gostiju za jednim stolom ograničava na dva.

Nošenje maski u svim ugostiteljskim objektima, i u zatvorenom i na otvorenom, obavezno je za sve zaposlene, a obavezno je nošenje maski i za goste, osim kada uzimaju hranu ili piće.

Na javnim mestima, na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati rastojanje od najmanje dva metra (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim stajalištima i drugim mestima gde se stvaraju redovi) nošenje zaštitnih maski je obavezno.

Obavezna je i kontrola visine telesne temperature prilikom ulaska u zgradu opštine Beočin, sva javna preduzeća, obrazovne ustanove.

– U slučaju pojave lica sa visokom temperaturom, isto prijaviti Domu zdravlja "Dr Dušan Savić Doda" u Beočinu – navodi se na zvaničnoj stranici opštine. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan