Besplatni pregledi na Sajmu za penzionere

Besplatni pregledi na Sajmu za penzionere

Četvrti po redu Sajam za penzionere pod sloganom "Za bezbrižnu starost" otvoren je danas u Novom Sadu, gde će najstariji Novosađani na štandu "Doma zdravlja" imati besplatne preventivne preglede.

Posetioci će moći da prekontrolišu visinu krvnog pritiska, visinu šećera u krvi i da urade EK monitoring.

- Sajam za penzionere je dokaz da postoje socijalno odgovorne kompanije koje vode računa o najstarijim sugrađanima. Neophodno je da ovakve manifestacije podrže i lokalne samouprave, a velikim trgovinskim lancima trebalo bi da bude obaveza da za penzionere obezbede određene pogodnosti i popuste pri kupovini - rekao je otvarajući Sajam za penzionere ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, Milan Krkobabić.

Prema njegovim rečima penzioneri u Srbiji tokom godinu dana potroše između četiri i pet milijardi evra, a ta činjenica se ne sme zanemariti.

Na Svečanom otvaranju se obratio i predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Zdravko Jelušić. On je istakao da je Sajam za penzionere pripremljen za one koji su u zlatnom dobu i predstavljaju sinonim vrednosti.

- To su generacije ljudi koje imaju mnogo toga da prenesu mlađima, a Sajam je idealno mesto okupljanja i susreta i u cilju prenošenja iskustava - rekao je Jelušić.

Sajam za penzionere traje i sutra na Novosadskom sajmu. Radno vreme za posetioce je od 10 do 18 časova, a ulaz je besplatan.

Među izlagačima su banje, banke i druge finansijske institucije, medicinske ustanove, udruženja penzionera, firme i kompanije koje nude proizvode i usluge, a izlagači su za posetioce pripremili popuste.

Za posetioce je pripremljena i Poklon igra. Svi na ulazu dobijaju kupone koje treba da popune, izvlačenje imena dobitnika je u subotu od 16.30, a obezbeđen je veliki broj nagrada koje su darovali izlagači.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NV

  pre 1650 dana i 7 sati

  Aman dosta vec sa tim pregledima za penzionere i stalno o bolesti,dajte malo maste i organizujte nesto intereseantnije!Znamo se mi leciti i znamo kome treba da se obratimo kad smo bolesni netreba niko da nam organizuje preglede.Dajte nesto interesantnije i veselije!

  Oceni komentar:
  1
  0