Bez nastave u pojedinim novosadskim školama

Bez nastave u pojedinim novosadskim školama

Deo škola u Novom Sadu u petak će obustaviti nastavu kako bi upozorili na nebezbednost u školama, nakon tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Predstavnik Unije sindikata prosvetnik radnika Vojvodine za Novi Sad Martin Mihailović potvrđuje za 021.rs da u školama članicama ovog sindikata neće biti nastave i dodaje da će najverovatnije i veliki broj škola koje nemaju sindikate obustaviti nastavu.

Prema informacijama na sajtu ovog sindikata, škole u kojima neće biti nastave su Gimnazija "Laza Kostić", Elektrotehnička škola "Mihajlo Pupin", Saobraćajna škola "Pinki", Škola za dizajn "Bogdan Šuput", OŠ "Jovan Dučić" i OŠ "Nikola Tesla.

Članice ovog sindikata su i škole u prigradskim naseljima, OŠ "Ljudovit Štur" u Kisaču i OŠ "Ivo Andrić" u Budisavi.

Takođe, nastave neće biti ni u OŠ "Prva vojvođanska brigada", OŠ "Branko Radičević", u Gimnaziji "Isidora Sekulić", kao ni u Srednjoj mašinskoj školi.

Sutra je nenastavni dan i u OŠ "Kosta Trifković". Produženi boravak, časovi redovne nastave i sve aktivnosti koje su za sutra predviđene, neće biti održane.

Redovne nastave neće biti ni u Medicinskoj školi "7. april", ali će svi učenici doći na čas odeljenskog starešine, kako bi mogli da razgovaraju sa svojim razrednim starešinama. Profesori su zbog toga dobili Priručnik za psihološke krizne intervencije u školama.

Iz pojedinih škola roditelji još uvek nisu dobili nikakvo obaveštenje, pa se pretpostavlja da učenici sutra rade sve "po planu i programu".

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika započeo štrajk, sutra im se priključuju kolege

Poziv roditeljima da podrže nastavnike i učitelje

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan