Bez povratka u klupe ove školske godine

Bez povratka u klupe ove školske godine

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da do kraja školske godine neće biti povratka u škole. Praktično, raspust počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, a koja je ovaj put, tokom vanrednog stanja, bila onlajn.

Ministar Mladen Šarčević u izjavi za "Blic" osim ove vesti, najavljuje i izmenu Pravilnika za ocenjivanje.

– Vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave neće biti. Glavni deo posla, a to je bila nastava, privešćemo kraju. Uspeli smo za izuzetno kratko vreme da se organizujemo i realizujemo nastavu za sve nivoe obrazovanja i mogu samo da pohvalim tim ministarstva prosvete i nastavnike jer smo uspeli ono što drugi u region nisu – kaže ministar Šarčević.

Podsetimo, prvobitno je bilo najava da će škole početi da rade u junu, ali je struka bila striktno protiv toga, tako da je ova odluka da se sa završetkom onlajn nastave završi i školska godina, u potpunosti u skladu sa epidemiološkom situacijom kod nas.

Pred Ministarstvom je još mnogo posla, prvenstveno utvrđivanje modela kako oceniti đake.

– Izmenićemo Pravilnik za ocenjivanje jer sada nemamo tromesečja, nemamo ni dosadašnji vid završnog ispita. Oko ovog pitanja se prepliću različiti interesi počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature. To je najlakši scenario, koji međutim, ne bi bio i najpošteniji jer bi to značilo da će pojedine škole upisati đaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole – poručuje Šarćević.

Oceni vest:
4
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nemanja

  pre 1553 dana i 14 sati

  Vazno da on ima 22 pomocnika i savetnika koji nista zivo ne rade,samo primaju plate iz budzeta.Sto gluplji ucenici,to bolje za njih da bi mogli sto duze da vladaju.Jedno pricaju,drugo rade,a trece misle.

  Oceni komentar:
  2
  29