BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU: U toku je projekat edukacije dece u školama

BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU: U toku je projekat edukacije dece u školama

Projekat edukacije dece trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola u oblasti saobraćaja realizuje Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

- Grad Novi Sad po drugi put učestvuje u ovom projektu, a kao Grad kulture ima obavezu da bude i Grad kulture u saobraćaju. Raznim edukacijama koje su namenjene deci i učesnicima u saobraćaju starijim od 65 godina, Grad kontinuirano radi na unapređenju bezbednosti u saobraćaju. Bilbordima koje možete videti po gradu upozoravamo vozače da budu pažljivi i strpljivi u saobraćaju, a usporivači kod škola i vrtića, kao i reflektujući pešački prelazi koji se ne kližu, su deo mera kojima nastojimo da doprinesemo većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju – rekao je Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve.

On je takođe rekao da se edukacije sprovode u osnovnim školama za učenike prvog i drugog razreda, dok učenici trećeg i četvrtog razreda organizovano dolaze na Novosadski sajam i da će oko 16 000 dece proći obuku tokom prvog polugodišta.


- U školama, kao i na sajmu postavljen je saobraćajni poligon koji predstavlja raskrsnicu opremljenu pešačkim prelazima, saobraćajnim znacima i semaforima, tako da deca na praktičnim primerima stiču osnovna znanja u saobraćaju. Pored toga, u objektima škola biće istaknuti plakati sa edukativnim sadržajem, a deca će dobiti flajere na kojima su ilustrovane potencijalne opasnosti koje ih mogu ugroziti kao učesnike u saobraćaju – rekao je Aleksandar Kravić.

Profesor bezbednosti saobraćaja na Fakultetu tehničkih nauka Dragan Jovanović je istakao da aktivnosti na unapređenju bezbednosti u saobraćaju putem edukacije predstavljaju najznačajniji segment bezbednosti saobraćaja u dugoročnom smislu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan