Biciklom od Haga do Beograda za decu obolelu od raka

Biciklom od Haga do Beograda za decu obolelu od raka

Holandski diplomata Ivar Skers (Ivar Scheers) biciklom će preći put od svog rodnog grada Haga do Beograda u kojem službuje, u dobrotvorne svrhe za decu obolelu od raka u Srbiji.

Putovanje bi trebalo da traje 13 dana, od 30. aprila do 12. maja, a ruta od 2.036 kilometara prolazi kroz šest zemalja: Holandiju, Nemačku, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku i Srbiju.

Kako je saopšteno iz holandske ambasade, cilj putovanja je prikupljanje pomoći za organizaciju Nurdor Srbija, udruženje roditelja čija deca boluju od raka.

Udruženje se stara o deci iz cele Srbije koja su na terapiji u bolnicama u Beogradu. Deca borave u kućama Udruženja kad god nisu u bolnici, što im omogućava da provode više vremena sa roditeljima.

Ivar Skers, inače politički sekretar i šef odeljenja za medije, kulturu i javnu diplomatiju Ambasade Holandije u Beogradu, prošle godine je imao sličan pokušaj da biciklom ide od Haga do Beograda, i tom prilikom je donirao 60.000 dinara Nurdoru.

Putovanje je, međutim, morao da prekine na pola puta zbog povrede ruke.

Povodom ovog biciklističkog putovanja je napravljen veb-sajt za prikupljanje sredstava za Nurdor. Preko sajta je moguće donirati sredstva, a informacije o putovanju će biti ažurirane svakodnevno.

Sav prikupljeni novac će biti upotrebljen kako bi Nurdor Srbija mogao da nastavi da pomaže deci koja boluju od raka i njihovim porodicama, navela ja holandska ambasada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Eufrat

  pre 1923 dana i 6 sati

  lako je njemu kad ima pasos holandije

  Oceni komentar:
  0
  0