Bivši direktor banke u NS osuđen jer je oštetio klijente za pola miliona evra

Bivši direktor banke u NS osuđen jer je oštetio klijente za pola miliona evra

Viši sud u Novom Sadu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije doneo je presudu kojom je D. D. osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako prenosi "Dnevnik", okrivljeni je tokom 2010. pa sve do 1. jula 2017. godine, u Novom Sadu, kao odgovorno lice – direktor u novosadskoj filijali "Pireus banke" AD Beograd, sa više fizičkih lica zaključio navodne ugovore o oročenju deviznih štednih uloga.

Takve navodne ugovore D. D. uopšte nije prikazivao u poslovnoj dokumentaciji banke, niti je zaista otvarao račune deviznih štednih uloga radi uplata primljenog novca, već je navodio nepostojeće štedne partije i proizvoljne kamatne stope, jer je preuzimao novac tih lica predat kao štedni ulog i isti je prisvojio za svoje lične potrebe i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, kaže se u saopštenju suda.

Kako bi ta lica održavao u zabludi sa ciljem da ne podižu glavnicu i otkriju da im nedostaje novac, periodično bi im obračunavao i isplaćivao kamate koje su bile navedene po nepostojećim štednim partijama, koje je pritom neovlašćeno prenosio sa računa tih ili drugih klijenata banke, koji su na svojim računima imali raspoloživa devizna sredstva, piše "Dnevnik".

Na taj način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 527.054,33 evra, u protivvrednosti 64.772.503, 85 dinara.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Diplomiraj, pa kradi

    pre 837 dana i 22 sata

    I ovaj je imao diplomu.

    Oceni komentar:
    1
    3