Blago Novosađanima: Trg i klupe ste platili, a prepoznajte li se u ovoj priči?

Blago Novosađanima: Trg i klupe ste platili, a prepoznajte li se u ovoj priči?

Rekonstrukcija Trga republike i Riblje pijace je završena. Prvobitna ideja o podzemnim garažama, primetićete, blago je izignorisana. Ali, sa druge strane, to ostavlja migućnost da se ista rekonstrukcija ponovi čim neka sledeća garnitura proceni da ima zatvoren posao. Ali zato su klupe vrhunske, koštaju kao da imaju viševekovnu garanciju. E sada, u nastavku teksta pogledajte kako se oko ovoga što je plaćeno iz vašeg džepa svađaju oni koji su vaše pare trošili do pre koju godinu i ovi koji ih tako lepo troše sada. Opšte je poznato da komunalno uređenje grada nije pitanje struke i zdrave logike, već tačka na kojoj se razliku politički programi stranaka. Jer može ovako, a može i onako …

Naime, novosadske demokrate smatraju da je rekonstrukcija Trga republike i Riblje pijace u još jedan  preskupi i pretenciozni promašaj aktuelne gradske vlasti.

Prema njihovom saopštenju, za popločavanje trga i delimičnu rekonstrukciju pijace, gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom “spiskala” je podosta para, a da pri tome nisu rešeni postojeći infrastrukturni ili saobraćajni problemi u tom delu grada.

Štaviše, budući da je u zoni Trga republike gotovo prepolovljen broj parking mesta i da je sada duž severnog oboda trga dozvoljen i dvosmerni saobraćaj, a da kolovoz nije proširen ni za milimetar, mogu se očekivati još veće gužve, pa i duži zastoji u tzv. saobraćajnim špicevima. Rekonstrukcija kanalizacione mreže takođe nije dobro izvedena, zbog čega je Riblja pijaca već bila pod vodom, a poseban biser u nizu naprednjačkih podviga predstavlja nova drvena klupa za koju je plaćeno basnaslovnih 15.000 evra. U najkraćem, Trg republike sada deluje urednije nego što je bio pre radova, ali ono što je urađeno uopšte ne zadovoljava potrebe Novog Sada i njegovih žitelja, a pogotovo ne odgovara vrednosti novca koji je uložen, smatra Gradski odbor Demokratske stranke.

Oni navode da je za ulepšavanje Trga republike i Riblje pijace potrošeno oko 246 miliona dinara uzetih od svih građana Novog Sada. Najveći deo novca, blizu 227 miliona dinara, utrošen je za parterno uređenje, dok je približno 11,5 miliona potrošeno na rekonstrukciju kanalizacije i vodovoda i još oko osam miliona za osvetljenje.

Sve je, međutim, rađeno bez pravog plana, sasvim po nahođenju analfabeta iz gradske vlasti, jer je postojeći projekat, koji je svojevremeno odabran na međunarodnom konkursu, potpuno zanemaren. Da se radilo zbrda-zdola videlo se po tome što je samo dva dana pre otvaranja već popločan trg bio raskopan da bi se postavili podzemni kontejneri za smeće, na koje su nadristručnjaci iz Gradske kuće potpuno bili zaboravili. Neplanirano je i srušen stari toalet, a sad se gradi novi i to tik uz tezge za prodaju mesa, jaja, mlečnih prerađevina i testa, što bi možda i bilo smešno samo kad ne bi bilo tako - opasno, smatraju novosadske demokrate.

A onda se oglasio i Gradski odbor Srspke napredne stranke koji je ponosan na urađeno.

Prvo jedan “tuše”. Naprednjaci odgovaraju da je "čak i DS morala priznati da je taj prostor mnogo uređeniji nego ranije, dakle u periodu kada su oni vršili vlast u gradu".

Oni, dalje, pozivaju Demokratsku stranku da "konačno nešto uradi u interesu građana, a ne isključivo u korist sopstvenih džepova" jer bi, smatraju iz SNS-a, Novosađani tada bili mnogo srećniji.

Oni pokazuju i da stvari sagledavaju mnogo šire od samog Trga republike i traže da sudski organi "nezavisno i nepristrasno rade svoj posao, kako bi se konačno saznala puna istina o pljački koju režim Demokratske stranke punih 15 godina sprovodi nad građanima Vojvodine".

Eto, sada vam je sve jasno. Ili ste možda mislili da kao finasijer radova zaslužujete bolje objašnjenje, ali i bolje i konkretnije krtičare.  Pored toliko optužbi na obe strane, naivni bi pomislili da tu ima posla za UBPOK i tužilaštvo. A, u stvari, to niko ne očekuje, jer i ovog puta građanima se izvodi repriza predstave “Taština praznine”. Brojke, argumentni, dokumenti, to se ne pominje.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Luk i Slanina

  pre 3096 dana i 7 sati

  Kada uporedim Bulevar Evrope, Somborski bulevar, ceo kej (napravljeni u periodu 2008-2012) sa Autobuskom stanicom (Gojković - Mirović) i Trgom republike stvar je jasna ... Više bi voleli da su vlasti bolje od prethodnih, ali ova je lošija od svih prethodnih !!!

  Oceni komentar:
  0
  4