"BLIC": Novosađanin najbogatiji čovek u Srbiji?

"BLIC": Novosađanin najbogatiji čovek u Srbiji?

Jedan naš 35-godišnji sugrađanin registrovan je kao osnivač, vlasnik ili zakonski zastupnik u 315 privrednih društava i u jednoj preduzetničkoj radnji.

Najbogatiji čovek u Srbiji, ako je suditi prema broju firmi, jeste Novosađanin Robert Feješ (35), koji je vlasnik, zastupnik, direktor, ili sve to u isto vreme, u čak 316 kompanija, otkriva "Blic".

Istovremeno, pripadnica nežnijeg pola na čije ime se vodi najviše preduzeća, ukupno 68, jeste Robertova rođena sestra Izabela Feješ (33).

Prema podacima do kojih je došao ovaj beogradski list, Robert Feješ registrovan je kao osnivač, vlasnik ili zakonski zastupnik u 315 privrednih društava i u jednoj preduzetničkoj radnji. I to nije sve jer je još 13 njegovih preduzeća trenutno u postupku registracije. Kada je reč o Izabeli, ona je registrovana u 67 kompanija, a u procesu registracije su još četiri kompanije.
 
Njihove firme bave se najrazličitijim delatnostima – od trgovine na veliko i malo, štampanja, turizma, proizvodnje, do konsultantskih usluga, pa čak i poreskog savetovanja.
 
Ipak, Robert i Izabela Feješ nisu nepoznati policijskim i sudskim organima. Da podsetimo, novosadska policija uhapsila je Izabelu Feješ u martu ove godine nakon provere poslovanja njene firme "Office house", u kojoj je odgovorno lice i njen brat Robert. Ona se zajedno sa Robertom teretila za zloupotrebu službenog položaja, a tada joj je bio određen jednomesečni pritvor.
 
Robert je, kako saznaje "Blic", više puta bio predmet policijske potrage. Njega je policija privodila krajem aprila ove godine jer ga je tražio Viši sud u Sremskoj Mitrovici. Privođen je i mesec dana kasnije, kada su ga policajci našli u Subotici a po potrazi prekršajnog suda u Pećincima, kome se nije odazivao na pozive.
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Blica"
Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan