Blokada puteva u Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji zbog poskupljenja goriva

Blokada puteva u Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji zbog poskupljenja goriva

Mnogi putevi u Novom Sadu i drugim mestima u Srbiji, mogli bi da budu blokirani sutra, 8. juna, ukoliko na ulicu izađe stotine hiljade građana koji se već nekoliko dana organizuju preko društvenih mreža, a kako bi protestovali zbog sve skupljeg goriva, prenosi Radio 021.

Još nema zvaničnog organizatora ovih blokada, koje se organizuju sa zahtevom da se smanji cena dizela, bezolovnog goriva, gasa i nafte za poljoprivrednike. Na društvenim mrežama građani navode da je u pitanju građanska neposlušnost i protest i da im za to ne trebaju nikakve stranke niti političari.

Koliko je ovaj protest popularan kao tema na društvenim mrežama, i koliko je masovan po broju onih koji najavljuju svoje učešće, govori podatak da najveća Fejsbuk grupa trenutno okuplja oko 110.000 članova, a pored nje postoji još desetine grupa i stranica, kao i Vajber grupa gde se građani dogovaraju oko protesta.

U Novom Sadu se kako Radio 021 prenosi kao lokacije koje će biti blokirane spominju ugao Bulevara oslobođenja i Jevrejske (kod Futoške pijace), kružni tok na ukrštanju Rumenačke i Bulevara Evropeugao Temerinske i Partizanske (kod Tempa). Možda budu blokirane i druge lokacije, jer se vozači zapravo pozivaju da u 17 časova zaustave vozilo i parkiraju ga gde god se zateknu i na taj način iskažu svoje nezadovoljstvo.

Kada su u pitanju ostali gradovi u Srbiji, na spisku koji se širi internetom navedeno je bar 50 naselja, u kojima će takođe biti blokirane veće raskrsnice ili prometnije ulice, pa tako se samo u Beogradu pominje desetak lokacija.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan