Bogatstvo za novogodišnju jelku

Bogatstvo za novogodišnju jelku

Pripreme za novogodišnje praznike su u toku, a razlike u cenama novogodišnjih ukrasa između velikih marketa i kineskih tržnih centara u Novom Sadu su drastične.

Većina sugrađana "juri" niske cene tako da se uglavnom odlučuju na kupovinu proizvoda na akciji, bez obzira na njihov kvalitet.

Tako 180 centimetara visoka jelka u supermarketu košta 3.800 dinara, dok se jelka iste veličine u kineskim radnjama mogu naći od 1.000 do 2.500 dinara. Pojedinačni ukrasi u kineskim tržnim centrima su oko 300 dinara jeftiniji od onih u supermarketima, a razlika je ista i za cene božićnih čarapa.

Najočiglednija razlika je u cenama najskupljih artikala – snežna jelka u supermarketu košta 28.000 dinara, dok je, s druge strane, u kineskim prodavnicama najskuplja i najveća jelka 3.500 dinara. Originalne lutkice "Frozen" u "Dexy Co Kidsu" ne može svaki roditelj da priušti, stoga se odlučuju na kopije u kineskim radnjama, gde se mogu naći i po 300 dinara.

Prodavci u Kineskom tržnom centru su zadovolji prodajom, i kažu da ukrase i poklone najviše kupuju roditelji s decom. Zaposleni u magamarketima nisu bili raspoloženi za razgovor zbog politike firme.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan