Bokserski klub "Vojvodina" donirao sportsku opremu Sigurnoj dečijoj kući u Novom Sadu

Bokserski klub "Vojvodina" donirao sportsku opremu Sigurnoj dečijoj kući u Novom Sadu

Sve generacije najtrofejnijeg bokserskog kluba u našoj zemlji, Bokserskog kluba "Vojvodina" osim zapaženih sportskih rezultata vezuje humanost. Tako je i ova generacija novosadskih crveno – belih boksera i bokserki još jednom pokazala da ovaj sport slučajno ne nosi epitet "plemenita veština"

Najmlađi takmičari Vojvodine zajedno sa rukovodstvom kluba posetili su vršnjake u Sigurnoj dečijoj kući i dnevnom boravku Centra za socijalni rad u Novom Sadu i darovali im četiri džaka i četiri para bokserskih rukavica za trenige. Osim toga, naš renomirani bokserski klub će obezbediti i instruktora boksa koji će kroz rekreativne treninge sa decom sa poremećajem u ponašanju doprineti njihovoj što bržoj i uspešnijoj socijalizaciji.

Poklone našeg najtrofejnijeg bokserskog kolektiva deci u Sigurnoj dečijoj kući i Dnevnom boravku uručili su predsednik Bokserskog kluba Vojvodina Milan Kozomora i prva dama ženske sekcije kluba Milana Čomoć Živković, piše RTV.

– Rado posećujemo decu u Centru za socijalni rad u Novom Sadu. Ovo je naša mala, skromna pomoć i želimo da znaju da neko misli na njih i da ih pozovemo u naš klub i da zajedno sa našim devojčicama i dečacima izborimo najlepšu pobedu, a to je zdravlje i sveopšti uspeh svakog pojedinstva, jer je već odavno potvrđeno da su svi naši bokseri ugledni građani i uspešni poslovni ljudi. Bićemo jako srećni ako i ovoj deci u tome pomognemo - rekao je prilikom uručenja sportske opreme Sigurnoj dečijoj kući u Novom Sadu predsednik Bokserskog kluba Vojvodina Milan Kozomora.

– Deca koja su smeštena u Dečiju sigirnu kuću i Dnevni boravak koja su dobila ovu sportsku opremu su zanemarena i zapostavljena i nisu dovoljno vidljiva u okruženju. Ovom donacijom im se poručuje da ih ipak neko čuje i vidi i van sistema socijalne zaštite. Sport je nešto u čemu oni mogu da se ostvare i ovaj gest poklona i brige je izuzetno značajan za njih, pogotovo što se mogu identifikovati sa sportistima i što u njima mogu videti svoje uzore. Verujemo da će neko od njih postati i uzoran sportista - ističe direktorka Centra za socijalni rad u Novom Sadu Jelena Zorić.

Ovom prilikom najmlađi bokseri i bokserke Vojvodine svojim vršnjacima u Sigurnoj dečijoj kući Centra za socijalni rad u Novom Sadu poklonili su i majice sa obeležjima kluba.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan