Brajan Brković: Za vreme Vučićevog govora, nadzirao me je dron (FOTO)

Brajan Brković: Za vreme Vučićevog govora, nadzirao me je dron (FOTO)

Aktivista Omladinsko studentske akcije (OSA) Brajan Brković objavio je danas na društvenim mrežama da ga je, u toku govora Aleksandra Vučića ispred Železničke stanice, nadzirao dron koji je bio "parkiran na metar i po dva" ispred njegovog prozora sve dok je govor trajao.

S obzirom da sa zgrade u kojoj živim imam pogled na Železničku, moram da priznam nisam ni jednog Sokola video sem ovog – napisao je Brković na svom Fejbuk profilu i dodao:

Prvo me je juče iz službe dok sam čekao prijatelja startovala osoba kod železničke sa molbom da ne pravimo nikakva sranja i da će se to jako loše završiti za nas, jureći za mnom da mi to saopšti uz molbu da se snimim sa njim (čovekom iz BIA) kako govorim da nećemo ništa uraditi... što sam naravno odbio...

Kako aktivista navodi dalje, od jutros su mu "parkirali sedmoricu tipova sa kačketima ispred zgrade"...

Ali VRHUNAC je bio kada je Vučić počeo da govori tada su mi parkirali drona ispred prozora na metar i po 2, sve vreme dok je govor trajao.

 

SOKO ZOVE DRONA, SOKO ZOVE DRONA!

Više od 20 udruženja, inicijativa i organizacija iz Novog sada i okoline oglasilo se povodom ove Brkovićeve objave.

Dok je "Soko" sa zakašnjenjem stizao u Novi Sad, neka druga ptica obletala je i nadgledala prozore aktiviste Omladinsko studentske akcije Novi Sad, Brajana Brkovića. Redovna procedura, paranoja vlasti, legalna, legitimna ili komična slika antiutopije koju živimo? Ovo još nismo doživeli i videli, a ispratili smo mnoge režime – navodi se u saopštenju ovih udruženja i dodaje:

Brajan je prvo dobio upozorenje, pa neuniformisane čuvare pred ulazom zgrade, a u trenucima govora predsednika i dron pred prozor.


Oni, dalje, pokušavaju da pronađu razlog zbog kog se ovo dogodilo.

Da li činjenica da on živi u blizini Železničke stanice vlast tera na strah od terorističkog napada? Da li će sutra osvanuti naslov u prorežimskim medijima da je aktivista preko noći postao snajperista? Ne razumemo se u smaknuća, niti terorizam, ali zdrav razum nam govori da svako ko je bilo šta hteo da uradi mogao je to i sa bilo koje obližnje zgrade. Po toj logici, ovo su slabe mere bezbednosti, za razliku od jakih mera represijezaključuju novosadski aktivisti i aktivistkinje. 

Oni podsećaju da su nekoliko puta javno naglašavali da se ne boje.

Svesni smo da je današnji dron pred prozorom Brajana sutra već u našim dnevnim sobama. I ne samo našim. Novosađani, opozicijo, glasači, botovi, građani… Da li želite da živite u ovakvoj zemlji? Koliko dronova je dovoljno za sve naspitaju se Omladinsko studentska akcija Novi Sad, Ekološki front Novi Sad, Sačuvajmo zelene površine - Telep, Inicijativa građana Sačuvajmo Liman od Betona, Inicijativa građana Za zeleno Novo naselje, Eko straža Novi Sad, Organizacija OSNA, Futoška inicijativa, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, Pokret Odbranimo šume Fruške gore, Udruženje za zaštitu šuma, Sačuvajmo zelene površine u Novom Sadu, Centar za interkulturnu komunikaciju, Novi Sad, AFA Novi Sad, Svet i Dunav, URR Šodroš - Dunavac, NGI Dunavac Šodroš, Omladinski centar CK13, Savez antifašista Vojvodine, Vojvođanski kulturni klub "Vasa Stajić" i Društvo za održivu budućnost "Koraci".

Oceni vest:
19
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bratislav

  pre 760 dana i 8 sati

  Pa nije valda da neko veruje u ovu priču sa dronom...hahaha? Pa ni deda Jevrem nije imao toliko bujnu maštu...

  Oceni komentar:
  60
  38
 • Mirko Marinković

  pre 759 dana i 21 sat

  Hahah. Deciji dron koji snima za tv . A ovaj se upalsio mislio da jr to onaj dron sto je pao. I onda se poziva na to da je presednik rekao da bi Srbija to odmah oborila. Ovaj ili ga neko dobro placa da bi pljuvao presednika ili nema mozak

  Oceni komentar:
  34
  21
 • Glasajte za nas - ili vam sledi!

  pre 759 dana i 18 sati

  Bratislav i Mirko, dva vernika SNS partije.
  Naravno da verujemo u priču o dronu, jednako kao što verujemo u očitavanja električne energije od strane SNS "outsource" firme, koja je kažnjavala one za koje zna da su njeni protivnici, upisivanjem nekoliko stotina kilovata skupe struje više nego što pokazuje elektronsko merilo MET410, time duplirajući račun.
  A kome se žaliti u Srbiji gde su i inspektori i sudstvo pod komandom jedne partije?

  Oceni komentar:
  11
  23
 • Istina

  pre 758 dana i 15 sati

  Ma daj Cegevara ne seri molim te...

  Oceni komentar:
  0
  11
 • Tiosav Marijanovic Garac

  pre 758 dana i 9 sati

  Znas li ti Brajane da rad odnosno posao leci od besparice, poroka I dokolice. Kraj price.

  Oceni komentar:
  3
  7
 • miroljub

  pre 758 dana i 8 sati

  brajane prvo kuma nabavi. pa promeni ime. a onda se lepo udaj pa i to prezime

  Oceni komentar:
  2
  8