"Bravo" podneo inicijativu da se kafana "Tri krune" sačuva i da bude mesto kulture (VIDEO)

"Bravo" podneo inicijativu da se kafana "Tri krune" sačuva i da bude mesto kulture (VIDEO)

Građanski pokret Bravo! juče je zvanično podneo inicijativu da se objekat u kom se nekada nalazila čuvena kafana "Tri krune", na uglu Temerinske i Kisačke ulice otkupi od strane grada Novog Sada i da tu bude neko od mogućih mesta kulture.

Podsećamo, tu kafanu je sagradio Lazar Dunđerski, prema projektu Imrea Kvarcvegera i kao nepokretno kulturno dobro ona se nalazi pod zaštititom i nije predviđena za rušenje.

Kako su naveli iz pokreta, građani su izrazili zabrinutost i smatraju da bi na tom mestu mogao biti muzej, gradska kafana, dom omladine, dom kulture ili teatar.

Kao i većina građana, smatramo da je nedopustivo da se i dalje kultura i istorija Novog Sada urušavaju i da umesto poznate kafane i potencijalnog mesta kulture ovde nikne još jedna od mnogobrojnih višespratnica – piše u saopštenju pokreta Bravo.

Prodaje se čuveno novosadsko zdanje, "Bravo" predlaže da ga otkupi Grad


Prodaja je zakazana za ponedeljak, 25. septembra, u 12 časova u beogradskom hotelu "Mona plaza", po početnoj ceni od 23.6 miliona dinara, a učesnik licitacije treba da uplate jemstvo od 2,3 miliona dinara.

S obzirom na budžet grada Novog Sada od 46,1 milijardu, ovaj iznos ne bi trebao da predstavlja problem, a svako ulaganje u kulturu i mesta kulture je ulaganje u našu decu i našu budućnost – zaključeno je u saopštenju.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • IZNOGUD

  pre 273 dana i 14 sati

  Bilo bi dobro da zgradu kupi grad i da se sačuva. Jedino ne volim što se tu stalno muvaju razni "aktivisti" koje neko plaća jer ne žive baš od davanja časova preko interneta... Pogačar,Brković ( miljenik Marinikin ) i još neki. Nemaju pojma o zgradi...ni da je bila kafana ,ni da je bila prodavnica auto delova a ni da je bila kineska radnja....a stalo im je do zgrade. Ako iko ima mozga u gradskoj vlasti treba da sačuva zgradu !

  Oceni komentar:
  2
  4
 • Ne samo još jedno mesto kulture...

  pre 273 dana i 12 sati

  Mislim da Novi Sad ima toliko mesta kulture, neposećenih, i toliko manifestacija kulture da mu ne treba još jedno mesto.
  Vidim to kao neko mesto obrazovanja, koje bi Grad finansirao za one niže platežne moći, nešto poput Radničkog koga smo izgubili.
  Ako je to Gradu problem, jer "nema para" za građane i više razmišlja o investicijama, onda neka ga IZNAJMI bogatim ljudima koji bi tu mogli napraviti Klub Bogatih. Ono, tompusi, viski i slično.Uz očuvanje objekta.
  Unutar objekta ima mesta za parking.

  Oceni komentar:
  3
  1