Broj obolelih u Vojvodini i dalje opada, u KCV-u se trenutno leči 81 pacijent

Broj obolelih u Vojvodini i dalje opada, u KCV-u se trenutno leči 81 pacijent

Ukupan broj lica zaraženih korona virusom u AP Vojvodini i dalje opada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu od te infekcije trenutno leči 81 (četvoro više nego prethodnog dana), a u Opštoj bolnici u Pančevu 115 pacijenata, odnosno 14 pacijenata manje nego u četvrtak, javljeno je na sajtu pokrajinske vlade.

Među obolelima koji su hospitalizovani u KCV, na mehaničkoj ventilaciji se nalazi njih devet, a u Opštoj bolnici u Pančevu jedan.

Istovremeno, u privremenoj izolacionoj bolnici u Hali 1 Novosadskog sajma, predviđenoj za lečenje obolelih sa lakšom kliničkom slikom, smešteno je 90, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu 45 pacijenata.

– I pored višednevnog kontinuiranog opadanja ukupnog broja obolelih od Kovid-19 infekcije, na građane se apeluje da nastave da se ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava – kaže se na kraju saopštenja Vlade APV.  

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan