"BUDI VODNI AGENT":  Besplatne ekološke radionice za novosadske mališane

"BUDI VODNI AGENT": Besplatne ekološke radionice za novosadske mališane

U četvrtak, 22. septembra, u Zabavnom parku "Starli" (Bulevar vojvode Stepe 56), s početkom u 17 časova, biće održana prva u nizu besplatna ekološka radionica za decu uzrasta od 6 do 11 godina, ostvarena u saradnji sa Vodnom agencijom iz Slovenije.

U okviru prve radionice pod nazivom "Šta je to voda?" mališani će se uz stručnu pomoć koordinatorke Vodne agencije u Srbiji baviti pojmom vode, opisivaće vodu sa kojom se svakodnevno susreću i sagledaće prisustvo vode u svemu oko nas. Posebno će se baviti vezom čoveka i vode. Tokom radionice deca će pogledati i zanimljive video-materijale i ilustracije i igrati se i družiti u igraonici Zabavnog parka “Starli”.

Kroz regionalni projekat "Vodni agent", čiji je cilj uspostavljanje međunarodne saradnje i povezivanje, kroz podsticanje na promišljanje svakodnevnih postupaka i sugerisanje na promene ponašanja u pravcu racionalnog i savesnog ophođenja sa vodama, u Zabavnom parku "Starli" biće održan ciklus besplatnih radionica (od 22. septembra do 1. decembra) gde će se i novosadskoj deci približiti značaj vode, čemu ona sve koristi i zašto je neophodno da je sačuvamo. Pored toga, Zabavni park “Starli” omogućio je i da se nekoliko osnovnih škola u Novom Sadu uključi u program projekta "Vodni agent".

Zainteresovani mogu poslati prijave na ili pozivom na broj na broj telefona 021 6302 422. Više informacija o ciklusu besplatnih radionica koje će se do 1. decembra  2016. godine održavati u Zabavnom parku "Starli" možete pronaći ovde.

BRIGA O EKOLOŠKOM PODIZANJU SVESTI kod najmlađih jedna je od vodećih tema koja je veoma zastupljena u kreativno-obrazovnim programima Zabavnog parka "Starli", kao i koncept prostora koji je pažljivo osmišljen kako bi usmeravao i podržavao zdravo odrastanje svakog deteta. Zbog toga će kroz ove radionice i Zabavni park "Starli" biti uključen u sistem praćenja potrošnje vode i stvaranju ekološke kulture kod najmlađih kako bi racionalnije koristili vodu tokom igranja u "Starliju", kao i kod kuće.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan