BUKOVAC: Rekonstrukcija vodovodne mreže moguća i pre predviđenog roka (FOTO)

BUKOVAC: Rekonstrukcija vodovodne mreže moguća i pre predviđenog roka (FOTO)

IZ JKP "Vodovod i kanalizacija" javljaju da su pre 20 dana započeli radove na rekonstrukciji bukovačkog dovodnika, a po Ugovoru sa građevinskim preduzećem "Graditelj NS" od 14. novembra 2018. godine.

Kako navode iz tog gradskog preduzeća, dovodnik ide Mesečevom ulicom iz Ulice Sonje Marinković u Sremskoj Kamenici i preko vinograda dolazi do prekidne komore "Bukovac", odakle ide u naselje Bukovac.


– S obzirom na to da je reč o izuzetno starom i dotrajalom dovodniku, cilj njegove rekonstrukcije jeste smanjenje gubitaka vode na tom delu, koje je iznosilo četiri do pet likara u sekundu, kako su pokazala dosadašnja merenja protoka. Dužina cevi koja se menja, tj. dužina dovodnog dela, iznosi 1.024 m, a paralelno sa rekonstrukcijom radi se i na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u dužini od 700 m, koja tamo nije postojala, a čime će se omogućiti priključenje potrošača, kao i zaštititi dovodnik od divljih priključaka –
kažu u JKP "Vodovod i kanalizacija".


Predviđeni rok za završetak radova je 70 dana, međutim, u "Vodovodu" ističu da je dobar deo posla već završen, napravljen je čitav povezni cevovod i postoji mogućnost da će biti završeni i pre roka. Vrednost ove investicije iznosi približno 10 miliona dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan