Bulevar Jovana Dučića spojiće se s Veternikom tokom leta

Bulevar Jovana Dučića spojiće se s Veternikom tokom leta

Povezivanje Novog naselja i Veternika, odnosno spajanje Bulevara Jovana Dučića s Ulicom Dragoslava Srejovića kružnom raskrsnicom, trebalo bi da bude završeno na leto, budući da je rok za završetak radova 300 kalendarskih dana.

Kako za "Dnevnik" navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), radovi teku u skladu s predviđenom dinamikom – urađeni su tamponski slojevi na kolovozu, podzemna infrastruktura i deo kružne raskrsnice, a u toku je izgradnja pešačkih staza i parkinga.

Produžavanjem Bulevara Jovana Dučića oko 330 metara ka Ulici Dragoslava Srejovića, Novi Sad će se, osim preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta, na još jednom mestu povezati s Veternikom, piše novosadski dnevni list.

Buduća saobraćajnica imaće po dve kolovozne trake u oba smera i razdelno ostrvo širine 1, 5 metar. Predviđeni su obostrani parkinzi, trotoari i biciklističke staze, a raskrsnica Bulevara Jovana Dučića i ulica Dragoslava Srejovića i Veterničke rampe projektovana je kao kružna. Ukupna dužina saobraćajnice s pristupnim krakovima je oko 450 metara. Kružni tok će imati dve trake i zamišljeno je da se koristi i kao okretnica za autobuse, prenosi "Dnevnik"

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan