ČANAK: LSV sarađuje sa SNS na lokalu zbog interesa građana

ČANAK: LSV sarađuje sa SNS na lokalu zbog interesa građana

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izjavio je da je vladajuća stranka preuzela određene i važne elemente programa LSV po pitanju Evropskih integracija i dobrokomšijske saradnje, ne samo u regionu.

Činjenicu da je LSV u Novom Sadu, ali i u još par opština ušla u vlast sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS), Nenad Čanak, objašnjava političkim pragmatizmom koji je u interesu građana, prenosi portal nova.rs.

Pragmatska saradnja komunalne koalicije na lokalnom nivou u pojedinim sredinama predstavljaju brigu za interes građana. Ne postoji etnički čist vodovod ili pravoslavno podobna kanalizacija. Bilo je čak i takvih pokušaja, ali je sa svim tim prekinuto upravo uključivanjem stručnog kadra LSV na lokalnim nivoima vlasti. Između SNS i LSV uvek će postojati nepremostive razlike. Previše je zaostavštine radikalskih metoda da bi smo mogli ući u neku dublju političku saradnju sa SNS. Što se tiče političkog približavanja režimu, tu govora nema. Mi nikada nismo glasali ni za jedna budžet, ni u republičkoj, niti pokrajinskoj skupštini. Svaki potez prema ekonomskom razvoju i dovođenju novih investicija ćemo pozdraviti, a svaki potez ka raspirivanju nacionalizma najoštrije osuđivati kao i do sada – rekao je Čanak.

Lider ligaša je napomenuo da se oni i dalje zalažu za lustraciju, ali i da bi trebalo pronaći krivca zbog čega ona nikada nije sprovedena. Kako je istakao, uprkos njihovom insistiranju, do lustracije nije došlo i sada bi po njemu bilo potrebno otvoriti pitanje krivice onih koji su to mogli da urade, a nisu, a u to spada jedan uticajan i veliki deo Demokratske stranke.

Ostatak intervjua pročitajte na nova.rs.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • jelena

  pre 1321 dan i 6 sati

  pitaj građane šta misle ot vašoj saradnji.

  Oceni komentar:
  0
  3