"Čarde i bande" ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu

"Čarde i bande" ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu

Sedmi festival riblje čorbe i tamburaške muzike "Čarde i bande", održaće se 2. i 3. oktobra na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodnim festivalima "Čarde i bande", koji se održavaju na proleće i u jesen svake godine. Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. 

Sedmi festival riblje čorbe i tamburaške muzike počeće u subotu od 12 sati tamburaškim defileom od spomenika Svetozaru Miletiću pa sve do Keja i trajaće do 20h, dok će u nedelju posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure u periodu od 12 do 18 časova.


Veliki odziv Novosađana na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.

Festival organizuju Udruženje građana "HBO Color Media Events", "Petrovaradin media", a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje. 

Više detalja o programu festivala možete saznati OVDE.

Oceni vest:
19
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sosa

  pre 232 dana i 19 sati

  Preko puta Doma vojske je Beogradski kej! Zasto pisete Suncani kad je on na drugom kraju, blizu Stranda?

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Buba

  pre 232 dana i 5 sati

  Ova manifestacija se nikada ne odrzava na Suncanom keju.Ovo jeste trenutno suncani kej ali je kej Zrtava racije.

  Oceni komentar:
  0
  1