Čemu su nas naučili psi

Čemu su nas naučili psi

Svi koji su ikad imali psa znaju koliko su divna ova razdragana stvorenja i koliko sreće i radosti mogu doneti njihovim vlasnicima. Iako život s njima iziskuje i veliku odgovornost, postoji bar osam stvari zbog kojih treba da im zahvalimo što su nas tako nesebično naučili.

Bezuslovna ljubav
Psi nas vole ne samo zato što od nas dobijaju hranu i vodu, ili zato što spavaju u našem krevetu ili ih mazimo. Ona nas vole bez obzira na sve, bezuslovno!

Iskrenost
Psi ne umeju da lažu i sakriju emocije, uvek nam pokazuju kako se zaista osećaju. U njihovim očima nema dvosmilenosti, već ćete u pogledu pronaći ljubav.

Uzbuđenje
Iako se mogu šetati sto puta istom rutom po komšiluku, ona psima nikada ne dosadi. Oni će pokazati isti nivo uzbuđenosti, opet sve pronjuškati i živeti u sadašnjem trenutku.

Vernost
Bez obzira na okolnosti, uvek možete računati na psa koji će biti vaš odani i verni pratilac.

Granice
Granice pomažu da se uspostave zdravi odnosi i veze. Psi se ponašaju dobro kada se jasno postave granice. A to važi i za ljude - kada imamo jasno definisane granice, tada smo u mogućnosti da odredimo ono šta jeste i ono šta nije prihvatljivo ponašanje.

Male stvari
Psi cene male stvari, kao što su poslastice ili igranje u parku s drugim psima. Njima je sasvim dovoljno da svaki dan dođete kući kako bi vam pokazali zahvalnost. Ovo je nešto na šta se treba ugledati na pse u današnje vreme.

Intuicija
Verujte svojoj intuiciji. Psi se vode svojim instinktima, a mi smo takođe sposobni za to. Takođe, često se pokazalo kako nam je upravo taj unutrašnji osećaj davao pravi odgovor.

Ljubav
Psi će svaki dan pronaći način kako da iskažu svoju ljubav i privrženost prema drugima, odnosno prema svom vlasniku. Izražavanje ljubavi je važno i donosi sreću vama i drugima.

Zapravo, mnogo toga imamo da naučimo od pasa o zdravim vezama i odnosima…

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NEĆE KUCA, A?

  pre 71 dan i 2 sata

  U novembru su KUĆNI PSI rastrgli ukupno 2 deteta. Jednu bebu od 4 meseca i jedno dete od 2 godine. Ponavljam, vlasnički kućni psi - decu iz kuće. Novembar 2022-ge.
  Sad bi neko rekao da su deca zla i provocirala pse.
  Ovaj dole članak je samo joše jedan, treći primer.
  https://www.sd.rs/vesti/svet/ostavila-sam-ga-na-minut-samog-onda-sam-cula-da-svi-dozivaju-hitnu-pomoc-psi-rastrgli-decaka-majka-2022-11-28?utm_source=srbija&utm_medium=danas&utm_campaign=blic&utm_id=takisapolard

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Rot*ild, So*oš, Rok*eler, Bild*erg i ostali

  pre 59 dana i 3 sata

  Upravo se u Beogradu desilo ono o čemu sam vam pričao i šta odbijate da poverujete.
  Verovatno plaćena grupa ljudi je sa psima napala prolaznika i izboli ga, dok su mu psi atakovali na stomak, u 03h noću.
  Cilj je da se oforme grupe Kučićari i Nekučićari i da se sukobljavaju ,među sobom oružano, do smrti.
  Jednako su polarizovani muškarci i žene, kao i hetero i homoseksualci.
  Biće i novih grupa.
  Organizatore svega znate i sami, iako odbijate da poverujete u Mad Max svet koji se dirigovano sprema.

  Oceni komentar:
  0
  1