Cene hrane na grčkim ostrvima idu u nebesa

Cene hrane na grčkim ostrvima idu u nebesa

Dok je na mnogim grčkim ostrvima hrana skupa, a turisti zabrinuti za svoj budžet, na Mikonosu su cene porasle i pre masovnog dolaska turista, piše atinski sajt vesti in.gr.

Iako zbog posledica rata u Ukrajini i rasta cena goriva poskupljenja sve robe ima širom Grčke, sajt piše da porast cena na Mikonosu "dostiže granice nečuvenog", te turisti žale što su uopšte došli.

Posle skandalozne cene rakova kraba od po nekoliko stotina evra za jednu porciju, stižu izveštaji da obična, tradicionalna jela kao što je "suvlaki", koštaju i više od pet evra za komad, a porcija "girosa" od 17 do čak 23 evra – prenosi Ekspres.net.

Ko na Mikonosu želi da popije kafu, mora dati najmanje pet evra, za sendvič oko 10 evra, za jednu kuglu sladoleda sedam evra, a flašica vode od pola litra košta dva evra, piše in.gr.

Sajt piše da je vlasnik jedne pečenjare u Atini objasnio da je početkom godine "giros" sa prilozima mogao da prodaje za 2,70 evra, u martu je morao da cenu poveća na tri evra, a juna će naplaćivati 3,30 evra, jer je uprkos nezadovoljstvu kupaca, poskupljenje jedini način da opstane njegova radnja suočena sa stalnim poskupljenjima goriva i namirnica.

Oceni vest:
2
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan