Cene i popusti za Sokola

Cene i popusti za Sokola

Voz "Soko" postao je prevozno sredstvo mnogih građana koji putuju na relaciji Beograd - Novi Sad, jer za samo 36 minuta vožnje stiže na željenu lokaciju. Cena karte za brzi voz "Soko" putem aplikacije "Srbija voz" iznosi 380 dinara, dok je na blagajni cena 400 dinara u jednom pravcu.

Dnevne novine Danas istražile su koje sve popuste mogu da ostvare korisnici "Srbije voza".

Postoje "Inter city", "Regio" i "Regio express" vozovi. "Soko" putuje 36 ili 49 minuta u zavisnosti da li je "Inter city" ili "Regio express".

Na blagajni smo dobili informaciju da je cena izrade legitimacije "SRB Plus" kartice 400 dinara ako ste student ili penzioner, a 800 dinara ako ste zaposleno lice starije od 26 godina. Legitimacija važi godinu dana od dana izrade, a karte se kupuju po isteku važenja.

Pri izradi kartice "SRB PLUS" potrebno je poneti fotografiju u boji (formata 2,5×3 cm) i lični dokument na uvid.

Na sajtu "Srbija voz" ističe se da karticu "SRB PLUS" mogu kupiti državljani Republike Srbije i državljani stranih zemalja sa stalnim boravkom u Srbiji.

Uz tu karticu mogu se uplaćivati tzv. dopune, koje se mogu vršiti na nedeljnom nivou, na pola meseca i mesečno.

Studenti mogu ostvariti popust uz uverenje da su redovan student na fakultetu koji pohađaju i ličnu kartu. Pri izradi kartice "SRB Plus" moraju platiti 9.000 dinara na mesečnom nivou i onda se mogu neograničeno voziti na relaciji Beograd – Novi Sad.

Kada su u pitanju polumesečne karte cena iznosi 4.500 dinara, a na nedeljnom nivou iznosi 3.000 dinara za građane starosti do 26 godina.

Osobe koje su starije od 60 godina plaćaju izradu legitimacije 400 dinara, a samu mesečnu kartu 12.000 dinara, kao i odrasle zaposlene osobe. Uz novac prilažu lični dokument, ali na blagajni nisu rekli da li je neophodno još nešto od dokumentacije. Za penzionere ne važi uplata nedeljne karte i karte za pola meseca.

Na blagajni ističu da ova uplata važi samo za "Inter city" voz, dok se za "Regio" plaća posebna cena koja iznosi oko 6.800 dinara za zaposlena lica.

Takođe, postoje i pogodnosti za, kako na sajtu "Srbija voz" navode, pripadnike "sedme sile" koji mogu ostvariti popust od 30 odsto za pojedinačnu kartu koja važi samo za "Regio" voz.

Popust dobijaju na osnovu legitimacije ukoliko su deo Udruženja novinara Srbije (UNS), Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDN Vojvodine) i Udruženja sportskih novinara Srbije.

Postoji razlika u ceni kada su u pitanju zaposlena lica. Za lica starija od 26 godina, postoji mesečna karta za „Soko“ i ona iznosi oko 12.000 dinara, dok za sedam dana iznosi 3.000, a za 15 dana 6.000 dinara.

Deca uzrasta do šest godina ne plaćaju kartu, dok od šest do 14 godina dobijaju popust od 50 odsto na kartu u jednom pravcu.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan