ČEPOM DO OSMEHA: Konkurs za nove korisnike pomagala

ČEPOM DO OSMEHA: Konkurs za nove korisnike pomagala

Ekološko-humanitarna organizacija "Čepom do osmeha" nedavno je ostvarila još jedan izuzetan uspeh i zajedno s velikodušnim ljudima, učesnicima u humanitarnim akcijama, donela sreću još jednom mladom biću.

David Vanevski iz Jabuke jedanaesto je dete kom je akcija "Čepom do osmeha" obezbedila pomagalo zahvaljujući kojem njegov život lakše funkcioniše. Cena pomagala obično iznosi oko 100.000 dinara, a električna kolica za Davida, kao i ranije nabavljen električni vertikalizator za Milana Borenovića iz Šajkaša, dva su veća pomagala, koja su koštala oko 300.000 dinara.

- Prošle godine u junu objavili smo konkurs i tada je bilo odabrano troje dece – kaže predsednica organizacije "Čepom do osmeha" Vanja Petković.

- Za godinu dana pomogli smo četvoro dece, što je veliki uspeh s obzirom na to da su pomagala skupa. Konkretno, za Davida Vanevskog akcija je trajala oko pet meseci. Više se čepova skupi dok traje školska godina. Sada je zatišje, a već u septembru očekujemo zahuktavanje, dodaje Petković.

Tokom prvih deset dana avgusta biće objavljen konkurs za narednu akciju, a sve informacije mogu se pratiti na sajtu ili Fejsbuk stranici "Čepom do osmeha". Mogu konkurisati deca od 3 do 18 godina i redovni studenti do 26 godina s bilo kojom smetnjom u razvoju i iz bilo kojeg dela Srbije. Prednost imaju roditelji koji su podstanari, samohrani roditelji i višečlane porodice. Isto tako, prednost imaju porodice koje se trude i žele da i same doprinesu akciji, jer sve to mnogo znači organizaciji, ali i brojnim volonterima koji u sve to ulažu nesebičan trud i rad.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • I ja ih sakupljam

  pre 2200 dana i 20 sati

  Akcija super. Mi porodicno sakupljamo cepove i ostavljamo ih u predvidjene kontejnere ili kutije, u Domu zdravlja na Limanu. Nismo primetili takvu kutiju u Domu zdravlja u Rumenackoj a bilo bi dobro da i tamo stoje kutije na vidnim mestima na svakom spratu. I jos jedna molba: Uprava Stranda je tako dobro sklonila 2 zute kante u koje su do ove sezone ubacivani cepovi da je vecina posetilaca ubedjena da je ta akcija na Strandu - ukinuta. Neka vrate te zute kante na vidljivo mesto na ulazu a i ugostitelji, koji nam usi probise psihodelicnom muzikom, bi mogli da pokazu i malo humanosti i njihovi konobari bi mogli da ubacuju cepove od vode, sokova...Udruzeni smo, uvek, jaci. A za to sto je navedeno potrebno je samo malo dobre volje. Za nas malo a nekome - mnogo znaci.

  Oceni komentar:
  0
  3