"Čepom do osmeha": Mali Konstantin iz Novog Sada dobio tricikl

"Čepom do osmeha": Mali Konstantin iz Novog Sada dobio tricikl

Udruženje "Čepom do osmeha" uručilo je terapeutski tricikl devetogodišnjem dečaku Konstantinu Jankoviću u Domu zdravlja "Liman".

S obzirom na to da se Dom zdravlja "Novi Sad" akciji priključio pre dosta vremena i zajedno s građanima sakupio tri tone plastičnih čepova, Udruženje "Čepom do osmeha" odlučilo je da se sve upriliči upravo u jednoj od zdravstvenih ustanova. Od prikupljenih čepova kupljeno je ortopedsko pomagalo, a Konstantin je 19. dete kom je akcija pomogla.

- Želeo bih da zahvalim ljudima iz Udruženja "Čepom do osmeha" što su nam dozvolili da budemo deo njihovog tima i da u našim prostorijama sprovodimo akciju sakupljanja čepova – istakao je direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat.- Nisam verovao da je sakupljeno više od tri miliona čepova u ovoj akciji i zaista sam srećan što su naši zaposleni, kao i pacijenti koji dolaze, stekli tu naviku da donose čepove. Zahvalan sam tom udruženju što nas uči tako jednostavnim i običnim stvarima – da budemo humani, pomažemo drugima i radujemo se tuđim osmesima. Nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i da će biti još ovako lepih događaja.

Konstantin Janković je učenik Osnovne škole "Đorđe Natošević". Rođen je s cerebralnom paralizom, ali je izuzetno hrabar i pravi borac. Da bi poboljšao kvalitet života i što više se osamostalio, svakodnevno ide na terapije.

- Borba traje već devet godina, išli smo na razne terapije, razna pomagala smo isprobavali, a meni je, kao samohranoj majci, veoma teško da obezbedim sve što mu je potrebno – ispričala je Konstantinova majka Sanja Bogdanov. - On je sada u fazi kad ga više nije lako zaintresovati igrama. Želi da vozi bicikl i bude kao ostala deca. Ovaj tricikl mu mnogo znači, jača mu mišiće i motoričku sposobnost, a najvažnije je to što će biti srećan. Hvala Udruženju "Čepom do osmeha" i svima koji učestvuju u akciji!

Udruženje "Čepom do osmeha" postoji već pet godina i, osim sakupljanja čepova, brine o očuvanju životne sredine, bavi se reciklažom i u tom smislu edukuje i odrasle i decu, kako u Novom Sadu, tako i širom Srbije.

- Izuzetno smo ponosni i zahvalni celoj Srbiji koja je učestvovala, a čep svakog pojedinca deo je poklona koji smo danas uručili Konstantinu – naglasila je predsednica Udruženja "Čepom do osmeha" Vanja Petković. - Nadamo se da će Konstantin koristiti tricikl u zdravlju i sreći, i da će mu, zahvaljujući tome, biti bolje. Ciljevi pomagala i jesu da deci svakodnevica bude olakšana, da im bude lepše, dani da budu raznovrsniji i ispunjeni aktivnostima.

U akciji je do sada sakupljeno 100 tona plastičnih čepova. Za to je zaslužno angažovanje mnogih ljudi i institucija te je ovom prilikom Udruženje "Čepom do osmeha" zahvalnice uručilo najaktivnijim objektima Doma zdravlja "Novi Sad", Osnovnoj školi "Đorđe Natošević", kao i pojedincima, inicijatoru akcije sakupljanja čepova u Domu zdravlja Branislavu Mandiću i direktoru Veselinu Bojatu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan