Četiri stvari koje nikako ne treba da držite u novčaniku

Četiri stvari koje nikako ne treba da držite u novčaniku

U slučaju da se desi da vam neko ukrade novčanik, stručnjaci savetuju da neke stvari nikada ne držite u novčaniku, kako biste se lakše izborili sa situacijom.

Brendon King, osnivač kompanije Home Security Heroes, navodi da bi trebalo da prestanete da držite račune u novčaniku, jer upravo putem njih se mogu izvući informacije o transakciji ili podaci o bankovnom računu.

Vešt prevarant može upotrebiti vaše račune da nazove kompaniju koja vam je izdala kreditnu karticu i dobije više informacija o vašem računu – naveo je King.

Na drugom mestu su lozinke, što je verovatno mnogima očigledno i samo po sebi jasno, no i dalje neki drže važne lozinke, pinove kartica ili alarma u novčaniku.

Nemojte to da radite, nemojte lozinku zapisati ni na papir. Čuvanje spiska vaših lozinki, pinova ili alarmnog koda u novčaniku veliki je rizik za identitet, što lopovu olakšava krađu – savetovao je King.

Iako se čini prilično zgodnim držati ključeve u novčaniku to baš nije sigurna opcija, naročito jer u novčaniku držite i dokumente na kojima je navedena vaša adresa, pa lopovi vrlo lako mogu da dođu do vaše kuće. 

Ako izgubite novačanik, tada morate da promenite brave na vratima, pa će trošak biti dosta veći – navodi Vajn Bečtol, viši porezni računovođa.

Na poslednjem mestu je kreditna kartica. Ukoliko je nosite sa sobom u novčaniku, veća je šansa da ćete potrošiti više novca nego što ste planirali. Ako je ostavite kod kuće, lakše ćete paziti na svoju potrošnju.

Osim toga, ako nosite više kartica, novca i dokumenata sa sobom, novčanik može izgledati prilično debelo, a tako postaje privlačna meta lopovima, prenosi City magazine.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan