Četiri ulice na Podbari dobijaju nove saobraćajne površine (FOTO)

Četiri ulice na Podbari dobijaju nove saobraćajne površine (FOTO)

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je u petak, 17. januara, započela radove na izgradnji saobraćajnih površina u naselju Podbara, javila je danas pres služba Grada,

Kako se navodi u saopštenju, poslednjih godina, sa intenzivnom izgradnjom višestambenih objekata, u ovom delu grada došlo je do znatnog povećanja broja stanovnika, a samim tim i vozila, u odnosu na nekadašnje stanje. Promenom strukture stanovanja otežan je pešački, ali i saobraćaj uopšte, a evidentan je i problem sa parkiranjem, zbog čega postoji opravdana potreba za rekonstrukcijom ulica u ovom naselju.

U prvoj fazi, koja je trenutno u toku, biće izgrađene saobraćajne površine u četiri ulice – Dušana Vasiljeva, Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Kozačinskog. Osim kolovoza, predviđena je izgradnja pešačkih staza, parkinga, kolskih prilaza i javnog osvetljenja. U ove četiri ulice predviđena je izgradnja ukupno 221 parking mesta, a na svakom četvrtom biće ostavljen prostor za sadnju drveća.


Radovi na izgradnji saobraćajnih površina usklađeni su sa dinamikom radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, koje izvodi JКP "Vodovod i kanalizacija". U ulicama u kojima se izvode radovi predviđena je potpuna obustava saobraćaja, ali će se ulice, po završetku radova, pojedinačno puštati u saobraćaj.

Vrednost ove investicije iznosi 130 miliona dinara, a rok za završetak svih predviđenih radova je 150 kalendarskih dana. Takođe, u toku je i rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova u kojoj su predviđeni novi kolovoz, pešačke i biciklističke staze, kao i parkinzi i javno osvetljenje. Ovu investiciju, vrednu 191 milion dinara, zajednički finansiraju Grad Novi Sad i AP Vojvodina. U narednom periodu planirano je uređenje još 22 ulice u naselju Podbara, za koje je trenutno u izradi projektna dokumentacija, kaže se na kraju saopštenja iz Gradske kuće.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • miskin

  pre 611 dan i 23 sata

  Gleda neko, od gore,
  Uvek mislim da ludilu ima kraja, kad ono, nema.
  Ne bojite se, je l'?
  Rušite samo.
  Vratiće vam se ova bahatost.

  Oceni komentar:
  1
  0