Četvoro članova Gradskog veća pod istragom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije

Četvoro članova Gradskog veća pod istragom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije

Miloš Vučević, Zdravko Jelušić, Dina Vučinić i Branka Bežanov nalaze se pod istragom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.

Prema saznanjima portala Radija 021, protiv njih su podnete dve krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja, jedna krivična prijava za trgovinu uticajem i jedna krivična prijava za zloupotrebu položaja odgovornog lica, a sve su u fazi prikupljanja potrebnih obaveštenja.

Kako navode za 021.rs u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, krivične prijave postoje protiv gradonačelnika Novog Sada i predstavnika Gradskog veća Miloša Vučevića, članice veća za obrazovanje Dine Vučinić, člana veća za komunalne poslove Zdravka Jelušića i članice veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branke Bežanov.

Predmet krivične prijave bio je i član veća za upravu, propise i urbanizam Milovan Amidžić, ali prijava protiv njega je odbačena, navode u tužilaštvu. Preostali članovi veća nisu opterećeni istragom u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, saznaje 021.rs.

Da podsetimo, Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu u oktobru 2019. godine podneta je anonimna krivična prijava protiv gradonačelnika Miloša Vučevića, njegovog savetnika i direktora "Šajkaške" Slobodana Milića kao i Milićeve supruge Biljane, koji se terete za krivično delo trgovine uticajem.

Oceni vest:
11
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Samir tatari

  pre 1070 dana i 11 sati

  Isli slucaj i mi imamo mi smo iz porodice tatari
  Isti slucaj i mi imamo korpucje obavestili smo smo i mi gradonacelnika novog sada o zloupotrebama gde smo dobili negativan odgovor i danas danas cekamo izvrsenje o iseljenju o nasem slucaju mozete da videte u televizju heppy tv emisija posle rucka gde gostuje moj stric tatari tefik i objasnjava celu nasu situaciju cak i prikazuje resenje gde visi sud vraca predmet osnvnom sudu zbog nedostatka spisova od broja 150 do br 160 gde nestaju dokumentacija gde dokazujemo pravno formirane nove parcele i vestacenje gde je sudski vestak lazno vestacio.

  Oceni komentar:
  0
  0