"Ciklonizacija“ počela i svakodnevnu dezinfekciju vozila hitne pomoći (FOTO)

"Ciklonizacija“ počela i svakodnevnu dezinfekciju vozila hitne pomoći (FOTO)

Tretmani protiv širenja korona virusa svaki dan obuhvataju preko 400 kilometara ulica u Novom Sadu i prigradskim naseljima.

Mere dezinfekcije, u okviru preventivnih akcija "Ciklonizacije“ na suzbijanju širenja epidemije korona virusa u Novom Sadu, od pre tri dana su su proširene, te obuhvataju i svakodnevnu dezinfekciju svih ambulantnih vozila novosadske Hitne pomoći, kao i dezinfekciju otvorenih prostora u svim prigradskim naseljima.

– Od petka naše ekipe su zadužene i za dezinfikovanje ambulantnih vozila i to će se raditi svakodnevno. Takođe svakodnevnim merama dezinfekcije na otvorenom koje su od 17. marta obuhvatale šire područje grada, priključena su i sva prigradska naselje na bačkoj i sremskoj strani grada – kaže Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću "Ciklonizacije“.


On podseća da su ovim merama, koje, u cilju zaštite zdravlja i života Novosađana, organizuje i koordinira Gradski štab za vanredne situacije, obuhvaćeni celi blokovi oko svih medicinskih ustanova, gerontoloških centra, dežurnih apoteka, širi centar grada, svi bulevari i prometnije ulice u gradu, a sada i u prigradskim naseljima.

– Ako govorimo u brojkama, naše ekipe sada svakodnevno dezinfikuju blokove oko 162 zdravstvena, gerontološka i apotekarska objekta. Uz to, sada svakodnevno dezinfikujemo i oko  400 kilometara ulica u gradu i prigradskim naseljima. Tome treba dodati i 15 objekata gradske uprave, 15 objekata policije i žandarmerije, 13 objekata sudova, pošti Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, vozila komunalne inspekcije – navodi Aćimović.

Po odluci štaba, Novi Sad sprovodi i redovnu dezinfekciju ulaza svih stambenih zgrada. Kako kaže Aćimović, radi se o ukupno skoro 5.000 ulaza, a u ovom poslu "Ciklonizaciji“ pomažu i obučeni operativci JKP "Gradsko zelenilo“ i JKP "Stan“.

– Tokom vanrednog stanja "Ciklonizacije“ je angažovala sve svoje ljudske i tehničke kapacitete. Radi se u tri smene, sa skoro 100 zaposlenih. Ova akcija se sprovodi od ulaza do ulaza, u krugovima. U ovom momentu u toku je treći krug, a dnevno operativci stižu da urade dezinfekciju u preko 600 ulaza zgrada – kaže Aćimović.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan