Cisterne s pijaćom vodom uskoro na gradskim ulicama

Cisterne s pijaćom vodom uskoro na gradskim ulicama

Potrošnja hladne vode u gradu je do sada bila uobičajena, a očekuje se da se poveća u narednom periodu s obzirom na to da nas očekuju sunčani dani bez kiše, kažu u JKP "Vodovod i kanalizacija".

Кako u tom javnom preduzeću ističu za "Dnevnik", u gradski vodovodni sistem se svakog sekunda pusti 1.200 litara vode, a nekada i do 1.500, mada, kažu, u prethodnom periodu nije puštano više od 1.100 litara.

- Mi smo spremni za letnju sezonu i talas visokih temperatura, a podsetićemo vas na to da je prošle godine tokom leta bila velika suša, sa zaista tropskim temperaturama, a Novi Sad nijedan dan nije imao restrikciju vode – rekli su za "Dnevnik" u tom preduzeću, i naglasili da je potrošnja vode tokom izrazito visokih temperatura veća oko 10 do 15 odsto, i to uglavnom u večernjim satima.

- Uvek tokom letnje sezone apelujemo da se voda iz gradskog vodovoda ne koristi za zalivanje bašta, dvorišta i pranje kola – dodaju iz "Vodovoda".

U tom preduzeću dodaju da se usled povećanja temperatura stvaraju i uslovi za postavljanje cisterni s pijaćom vodom, koje će, kako kažu, biti postavljene na nekoliko mesta u gradu da bi sugrađani mogli da se osveže.

- Na vreme ćemo obavestiti javnost o tome gde će cisterne biti postavljene, a za sada možemo samo da tvrdimo da će jedna biti u centru, i to najverovatnije na Trgu slobode – poručili su u JКP "Vodovod i kanalizacija” za "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan