"Čistoća" kupuje 70 novih podzemnih kontejnera

"Čistoća" kupuje 70 novih podzemnih kontejnera

Javno komunalno preduzeće "Čistoća" kupuje 70 novih podzemnih kontejnera, kao i rezervne delove za stare, a reč je o javnim nabavkama velike vrednosti.

Budući da je u pitanju kapitalna subvencija, 40 miliona dinara za kontejnere obezbeđeno je iz gradske kase, dok će rezervne delove JKP "Čistoća" finansirati iz svog budžeta. Godišnjim planom javnih nabavki za kupovinu rezervnih delova namenjeno je oko 15 miliona dinara, prenosi "Dnevnik".

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, kontejneri bi trebalo da se sastoje od podzemnog kućišta, poklopca i gazišta, nadzemne kante i posude za prihvat smeća – vreće, a firma s kojom to gradsko preduzeće potpiše ugovor, osim nabavke, biće zadužena i za montažu. "Čistoća" kupuje i 12 različitih delova za podzemne kontejnere, i to najviše nadzemnih kanti, unutrašnjih uložaka i džakova.

Osim podzemnih konTejnera, do kraja godine je planirana i kupovina nadzemnih i plastičnih kanti, koje će gradsko komunalno preduzeće koštati deset, odnosno osam miliona dinara.

JKP "Čistoća", između ostalog, planira da pazari kontejnere za kabasti i krupni otpad (4,9 miliona dinara) , viljuškar (4,95 miliona), mini-utovarivač (osam miliona), zatim kombinovanu radnu mašinu (11 miliona), traktor s priključcima (4,9 miliona), te dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera (50 miliona), piše "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan